İçişleri Bakanı Soylu: Aileler bilinçlendi, gelip şikâyetçi oluyorlar; bu çok önemli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğunun uğradığı cinsel saldırı ve Rabia Naz davası hakkında konuştu. Soylu, bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, 'Aileler de geçmişe göre bilinçlendi, artık etraf ne der kaygısı ile susmuyor, gelip şikayetçi oluyorlar. Bu çok önemli' dedi.
İçişleri Bakanı Soylu: Aileler bilinçlendi, gelip şikâyetçi oluyorlar; bu çok önemli
2019-05-03 11:39:50   Güncelleme: 2019-05-03 11:39:50    

Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuşan Soylu, istismar olaylarında geçmiş döneme göre şikâyetlerin arttığını söyledi; 'Çocuk veya kadın tüm istismar olaylarının önlenmesi, engellenmesi için kararlı biçimde mücadele ediyoruz ve bununla karşı karşıya kalanın bildirmesi konusunda da bir bilinçlendirme ortaya koyuyoruz' dedi.

Kalçık'ın 'Aileler geçmişe göre bilinçlendi' başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Kolluk ve adalet teşkilatımızla birlikte Küçükçekmece'deki cinsel istismar olayının tüm yönleri ile aydınlatılması için çok ciddi çalışma yürüttüklerini belirten Soylu, 'Arkadaşlarım 240 saat çalışarak tüm kamera kayıtlarını inceledi ve faili kısa bir sürede yakaladık' dedi. Böyle sapkınlıkların bir daha yaşanmaması için bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Soylu, 'Aileler de geçmişe göre bilinçlendi, artık etraf ne der kaygısı ile susmuyor, gelip şikayetçi oluyorlar. Bu çok önemli' dedi.


Bakanlık olarak istismar olaylarında geçmiş döneme göre şikayetlerin arttığını da söyleyen Soylu, 'Çocuk veya kadın tüm istismar olaylarının önlenmesi, engellenmesi için kararlı biçimde mücadele ediyoruz ve bununla karşı karşıya kalanın bildirmesi konusunda da bir bilinçlendirme ortaya koyuyoruz' dedi. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü