Zonguldak Çaycuma'da ağaçlar kesilmeyecek

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Çayır Mağarası'nın 346 metre yakınına yapılması planlanan kalker ocağı ve kırma eleme tesisi halkın mücadelesi sonucu projesi iptal edildi.
Zonguldak Çaycuma'da ağaçlar kesilmeyecek
2019-05-03 14:46:17   Güncelleme: 2019-05-03 14:46:17    

Karar ile 27 hektarlık alanda doğal gürgen, kayın ve kestane ve çam ağaçlarından oluşan 3 bin 133 ağaç kesilmekten kurtuldu.

Yılda 1 milyon 750 bin ton üretim hedefleyen şirket, ÇED süreci için hazırladığı raporda alan içindeki 10 bin 267 ağaçtan önemli bölümü  doğal gürgen, kayın ve kestane ağacından oluşan 3 bin 133 ağacın kesileceğini açıklamıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 22 Haziran 2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdiği yazıda daha önce kültür varlığı olarak tescil ettiği Çayır Mağarası’nın madencilik faaliyetleriyle olumsuz yönde etkileneceğini ve zarar göreceğini belirtti.

KÖYLÜLER TOPLANTIYI YAPTIRMADI

Şirket yetkilileri kurulun kararı sonrası projede birkaç değişiklik yaparak ÇED sürecini devam ettirdi. Köylüler de bu sürede madencilik  faaliyetleri istemediklerini belirten imza topladı ve ÇED bilgilendirme toplantısını yaptırmadı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda dün İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı yapıldı. Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge  Kurulu’nun kararını inceleyen komisyon üyeleri, projenin iptaline karar verdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü