Birinciliğe giden çocuğa çelme taktı, birinciliği almasına engel oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinden düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nda yaşananlar tepki topladı. 40 yaşındaki eski milli sporcu, 13 yaşındaki rakibini itti ve birinciliği kaçırmasına neden oldu.
Birinciliğe giden çocuğa çelme taktı, birinciliği almasına engel oldu
2019-05-08 12:07:33   Güncelleme: 2020-08-06 00:09:22    

Muğla Valiliği ile Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen yarışların son gününde bin 500 metrede 550, 3 bin metrede ise 292 sporcu kulaç attı.

İçmeler Körfezi’nde yapılan yarışta, dünya ve Avrupa masterlar yüzme şampiyonu ve rekortmeni Ukraynalı sporcu Iryna Bolshakova’nın yanı sıra Türkiye, Almanya, Fransa, ABD, İrlanda ve Ukrayna’dan da dünya şampiyonu sporcular mücadele etti.

Uluslararası Aquamasters Yüzme Yarışları’ndaki bir görüntü ise sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Organizasyonun 1.5 kilometre açık su yarışmasının finalinde 40 yaşındaki eski milli yüzücü Tolga Öcal, yarışı kendinden önce bitirmek üzere olan 13 yaşındaki Seyfi Diker’e çelme taktı, denizden çıkarken düşürdü.

Kadınlar kategorisinde yarışa ferdi olarak katılan Ukraynalı Iryna Bolshakova, yarışı ilk sırada bitirdi. Sosyal medyada başlayan tartışmanın ardından Öcal, havanın kapalı, gözlüğünün buğulu olması nedeniyle küçük sporcuyu görmediğini, çarptığını da fark etmediğini iddia etti. Öcal, yarış sonrası özür diledi.

Vehaber Menu