Muharrem Erkek: Erdoğan'ın da mazbatasını iptal edin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal ediyorsanız, 39 ilçedeki tüm seçimleri ve 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerini de iptal etmek zorundasınız.' dedi.
 Muharrem Erkek: Erdoğan'ın da mazbatasını iptal edin
2019-05-08 17:25:10   Güncelleme: 2019-05-08 20:44:06    

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hem 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri hem de 31 Mart 2019 İstanbul Yerel Seçimlerinin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu.  

YSK, sandıkların oluşumunda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçiminin iptaline ve seçimin 23 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti.

CHP'nin itirazını iletmek için YSK'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, daha sonra basının karşısına geçti.

24 Haziran seçimlerini hatırlatan Erkek, 'Bir şeyler olduysa eğer 24 Haziran'da da oldu' açıklaması yaptı ve YSK'nin geçmiş kararlarının tam aksi yönünde bir karar aldığını belirtti. Erkek, tam kanunsuzluk başvurusu yaptıklarını ve tam kanunsuzluk başvurusunda ise sürenin aranmadığını sözlerine ekledi.

'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal ediyorsanız, 39 ilçedeki tüm seçimleri ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerini de iptal etmek zorundasınız. 

'Önemle şunu vurgulamak istiyorum, 298 sayılı kanundaki değişiklikler iktidarın isteğiyle TBMM'de kabul edildi ve 13 Mart 2018'de yürürlüğe girdi. Bundan sonra iki seçim yapıldı. 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı ve genel seçim ile 31 Mart yerel seçimleri. Eğer siz İstanbul'daki yerel seçimlerde organize usulsüzlükler var, şaibe var diyorsanız, aynı olaylar 24 Haziran'da da gerçekleşti.

'Erdoğan'ın da mazbatasını iptal edin'

'Bir şeyler olduysa eğer gerçekten 24 Haziran'da da oldu. Siz Ekrem İmamoğlu seçimi şaibeli diyorsanız, 24 Haziran'daki Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi de şaibelidir. Tam kanunsuzluk ortaya çıkmışsa eğer, 24 Haziran seçimleri de iptal edilmek zorunda.'

'31 Mart'tan sonra oylar yeniden sayıldı. Sonuç değişmedi, bu sefer başka iddialar ortaya atıldı. Kısıtlı seçmen, zihinsel engelliler, ölü seçmenler, sahte seçmenler dendi olmadı.

'En sonunda dendi ki, sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan kişiler görev yaptı. 24 Haziran'da da görev yaptı. O zaman kanunun iradesi buysa, 24 Haziran seçiminin iptali gerektirir. Sayın İmamoğlu kararı doğruysa, sayın Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmek zorundasınız. Bunu biz değil, YSK ortaya çıkardı.

'24 Haziran'da sandık kurullarında görev yapan tüm kişileri de incelemek zorundasınız. Tam kanunsuzluk başvurusu yaptık. Tam kanunsuzluk başvurusunda süre kesinlikle aranmaz.'