Zeynep Kuray serbest bırakıldı

Sarp Kuray'ın kızı gazeteci Zeynep Kuray adli kontrol ile serbest bırakıldı.
Zeynep Kuray serbest bırakıldı
2019-05-13 19:56:25   Güncelleme: 2019-05-13 20:05:42    

Cezaevlerinde açlık grevinde olan çocuklarına dikkat çekmek isterken gözaltına alınan tutuklu anneleriyle birlikte biri avukat, iki gazetecinin de aralarında olduğu 41 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gazeteci Zeynep Kuray, adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Açlık grevlerine dikkat çekmek için 9 Mayıs Perşembe günü Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu'na yürümek isterken gözaltına alınan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Arzu Kayaoğlu'yla birlikte 15 kişiyi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Dosyaya İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi bakacak.

Gazeteciler Zeynep Kuray ve İrfan Tunççelik'in de tutuklanması istendi 

10 Mayıs Cuma günü İstanbul Sirkeci'de, açlık grevlerinde dikkat çekmek için insan zinciri oluşturdukları sırada gözaltına alınan anneler ve olayı takip ederken gözaltına alınan gazeteci Zeynep Kuray da tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Yine 10 Mayıs'ta Bakırköy Cezaevi önündeki eylemi takip ettiği sırada annelerle birlikte gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabiri İrfan Tunççelik de tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

9 ve 10 Mayıs'ta gözaltına alınarak tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen ikisi gazeteci, biri avukat toplam 41 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

Vehaber Menu