Şule Çet davasına gelenler salona sığmadı

Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde 'düşerek' yaşamını yitiren Şule Çet’in davasında 2’nci duruşma bugün görülecek.
Şule Çet davasına gelenler salona sığmadı
2019-05-15 11:38:44   Güncelleme: 2020-08-23 14:28:28    

Dava öncesi sanık Çağatay Aksu'nun avukatı tarafından verilen dilekçede, 'Şule Çet'in psikolojisinin babası para göndermedi diye bozulmuş olabileceğini' iddia edildi ve banka hesaplarının incelenmesi talep edildi.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava saat 10:00’da başlaması planlanan dava öncesi adliye önünde bir araya gelen kadınlardan Şule Çet için dayanışma çağrısı geldi. Sanıkların avukatları aracılığıyla yaptıkları, 'Şule'nin maddi hesapları incelensin. Maddi gerekçelerle psikolojisi bozulmuş olabilir' talebini, 'Utanmazca' diye eleştiren kadınlar, 'Bugün Şule burada yok ama bizler varız. Hiçbir kadının değersiz bir et parçası gibi bir plazanın 20. katından atılmasına bundan sonra izin vermeyeceğiz' açıklamasında bulunuldu.
Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde 'düşerek' yaşamını yitiren Şule Çet’in davasında 2’nci duruşma bugün görülecek. Dava öncesi sanık Çağatay Aksu'nun avukatı tarafından verilen dilekçede, 'Şule Çet'in psikolojisinin babası para göndermedi diye bozulmuş olabileceğini' iddia edildi ve banka hesaplarının incelenmesi talep edildi.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava saat 10:00’da başlaması planlanan dava öncesi adliye önünde bir araya gelen kadınlardan Şule Çet için dayanışma çağrısı geldi. Sanıkların avukatları aracılığıyla yaptıkları, 'Şule'nin maddi hesapları incelensin. Maddi gerekçelerle psikolojisi bozulmuş olabilir' talebini, 'Utanmazca' diye eleştiren kadınlar, 'Bugün Şule burada yok ama bizler varız. Hiçbir kadının değersiz bir et parçası gibi bir plazanın 20. katından atılmasına bundan sonra izin vermeyeceğiz' açıklamasında bulunuldu.
Şule Çet davasına destek için gelenler mahkeme salonuna sığmadı

Öte yandan adliye içinde davayı izlemek için onlarca kişi geldi. Saatinde başlayamayan duruşma 45 dakika gecikti. Kapı önündeki yoğunluk sebebiyle duruşmayı izlemek için gelen bir çok avukatın duruşma salonuna alınmadığı bilgisi aktarıldı. Öte yandan Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın izlenimine göre desteğe geldiği davada salona girmeye çalışanlar ezilme tehlikesi atlattı. Gelenler bir saate yakın beklemek durumunda kaldı. Salona giremeyenler ile güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı.

Çet davasının ikinci duruşmasında ‘Avukat’ tartışması yaşandı. Çok sayıda mağdur avukatının salona alınmaması üzerine avukatlar mahkeme heyetine neden küçük salon tercih edildiğini sordu. Mahkeme başkanı 'burası uygun' yanıtının ardından beş avukatın daha salonda girmesine izin verdi. Bu sırada bir sanık yakını, 'Hadi başlayın artık. Madem İstanbul’dan gelen avukatlar var siz çıkın onlar içeriye girsin' diyerek bağırdı. Bunun üzerine mağdur avukatları ile sanık yakınları arasında tartışma çıktı.
Sanık avukatının iddiası: 'Şule'nin psikolojisi babası para göndermediği için bozulmuş olabilir'

Olayda cinayet şüphesi her geçen gün biraz daha somutlaşırken, Aksu’nun avukatı, Şule Çet’in 'babasından para alıp almadığının' incelenmesini istedi. Aksu’nun avukatı Levent Erkmen, mahkemeden garip bir talepte bulunarak, Şule ile babası İsmail Çet arasındaki banka hesap hareketlerinin incelenmesini talep etti ve bir kez daha intihar vurgusu yaparak, 'Babası para yollamıyordu, bu yüzden psikolojisi bozulmuş olabilir' sözlerini sarf etti.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, Şule Çet davası avukatı Umur Yıldırım talebe tepki göstererek, 'Bu zamana kadar cinayete, intihar süsü verebilmek için gerçeğe aykırı birçok beyanda bulundular' dedi ve ekledi:

'Zaman zaman Şule’nin annesinin 2 yıl önce vefat ettiğini, zaman zaman da erkek arkadaşıyla problemleri olduğunu söyleyerek bu nedenlerle psikolojisinin bozuk olduğunu ifade ettiler. Hepsini çürüttük. Şule’nin annesi 2009 yılında vefat etti. Erkek arkadaşıyla ise olay günü dahi konuştu.'
'Suçtan kurtulmaya çalışıyorlar'

Avukat Yıldırım, Şule Çet’in psikolojisinin yerinde olduğuna dair raporları dosyaya sunduklarını aktararak sözlerini sonlandırdı:

'Gelinen noktada faillerin yeni savunması Şule’ye babasının para göndermediği için intihar ettiği gibi izahtan vareste bir beyan. Şule zaten faillerin yanında günlüğü 120 TL’den çalışıyor, devletten öğrenci kredisi alıyordu. Üstelik babası da para gönderiyordu. Yani aylık 3 bin TL’ye ye yakın bir geliri vardı. Bu bir öğrenci için muazzam bir rakamdır. Kaldı ki hangi birimiz babamız para göndermediği için intihar ettik? Katil zanlılarının suçtan kurtulmaya yönelik beyanları bizleri gerçekten şaşırtıyor.'
'Davaya sahip çıkılmalı'

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma öncesi Şule Çet’in ağabeyi Şenol Çet ise 'Bu bir kadın cinayeti davası, başka Şule’ler katledilmesin diye bu davaya sahip çıkılmalı' diyerek bugün 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya katılım çağrısı yaptı.
'Hiçbir sorunu yoktu'

İlk duruşmada sanıkların çirkin ithamları ile karşılaştıklarını hatırlatan Şenol Çet, 'Sanıklar istedikleri kadar yalan söylesinler, adalet er ya da geç tecelli edecektir' dedi ve şöyle devam etti: '‘Şule’ye babası para göndermiyordu o yüzden intihar etti’ algısı yaratmak istiyorlar. Sanık Çağatay Aksu’nun avukatı, Şule’nin banka hesaplarının incelenmesini istemiş. İncelesinler, hesap dökümlerinin ötesinde elden verdiğimiz harçlıklar da var. Adaleti yanıltmak için suçlarını örtmeye çalışıyorlar. Şule hayat doluydu. Şule’nin intihar etmesini gerektirecek hiçbir sorunu yoktu.'
'Bu bir cinayet'

'Delillerin karartılması ve sanık ifadelerindeki çelişkiler de bunun bir cinayet olduğunu ortaya koyuyor' diyen Şenol Çet, sözlerini şöyle noktaladı: 'Bu dava bir kadın cinayeti davasıdır. Umarım bizim açımızdan son duruşma olur ve sanıklar hak ettikleri cezayı alırlar. En ağır şekilde cezalandırılmalarını umut ediyoruz.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü