Murat Boz'un 100 bin liralık bağışı hakkında CHP'den açıklama: 'O bilgi kendi onayı ile paylaşıldı'

Seçim hazırlıklarını Sözcü’ye değerlendiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 23 Haziran’da, 31 Mart’tan daha hazırlıklı ve daha inançlı olacaklarını belirtti. Kaftancıoğlu, 'Ne yaparlarsa yapsınlar, kaybetmeyi öğrenecekler. Birinci seçimde kaybetmeyi bilmiyorlardı, öğrenmeyi de reddettiler, içerine sindiremediler. Ama bu seçimde AKP'ye kaybetmeyi öğreteceğiz, öğrenecekler' dedi.
Murat Boz'un 100 bin liralık bağışı hakkında CHP'den açıklama: 'O bilgi kendi onayı ile paylaşıldı'
2019-05-19 02:57:58   Güncelleme: 2019-05-19 02:57:58    

'Şu kadarını söyleyeyim; bu veriyi bir merkezi sistemle, tüm yayıncılara aktarabileceğimiz yeni bir haber akışı organizasyonu için çalışıyoruz' diyen Kaftancıoğlu, 'Biraz daha yol alalım, ayrıntılarını da açıklayacağız' diye konuştu.

Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

– Herkesin en çok merak ettiği konu şu: Seçim ve sandık güvenliğini ittifak partileri nasıl sağlayacak?

Doğrusu 31 Mart gecesi bu konuda çok iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Sadece şunu söyleyeyim, 23 Haziran gecesi, 31 Mart'tan bile daha hazırlıklı, daha kararlı, daha inançlı olacağız.

– Ne farklı olacak yani 31 Mart'tan?

31 Mart'ta her okula bir avukat demiştik, bunu da başardık. 1919 okulda 1919 avukat temsilcimiz vardı. Şimdi diyoruz ki 'Her sandığa bir avukat'. Yani 31 bin 178 sandık için avukatlarımız olacak. Bunun dışında da sandık temsilcilerimiz ve müşahitlerimizin sayısı neredeyse iki katına çıkacak. Daha önce görev yapan arkadaşlarımızı 2. eğitime aldık şu anda. Her ihtimali çalışıyoruz tek tek.

– Peki ya  seçimleri ertelerlerse?

'Ne yaparsak yapalım bu seçimde kazanamayız, AKP-MHP mutlaka kazanmak için her şeyi planlamıştır.' Biliyorum, bazı vatandaşlarımızda bu duygu hakim… Bu duyguyu da değiştirmek için ne yapabiliriz, bunun da üzerinde çalışıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, kaybetmeyi öğrenecekler. Birinci seçimde kaybetmeyi bilmiyorlardı, öğrenmeyi de reddettiler, içerine sindiremediler. Ama bu seçimde AKP'ye kaybetmeyi öğreteceğiz, öğrenecekler. 'Seçimleri bir kez daha iptal ederlerse…'  senaryosunu çok gerçekçi bulmuyoruz, aksi durumda o günün koşulları içinde değerlendiririz. Ama kişisel olarak ben de bu ihtimali uzak görüyorum.

– 31 Mart'ta sandığa gitmeyen 170 bin CHP seçmeni olduğu söyleniyor…

Bizdeki rakam daha fazla. Hepimizin İstanbul'da ve Türkiye'de yaşadığı bir 24 Haziran travması vardı.  Sokakta hep şu söyleniyordu; 'Sandıklara sahip çıkamadınız, Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı yapamadınız, yerel seçimlerde hiç bir şey olmaz, yine AKP kazanır…'

– İstanbul ve İmamoğlu Gönüllüleri büyük bir ağa dönüştü sanırım…

Siyasi tarihte anılacak bir rakam bu, şu anda 150 bin kişi ve başvurular yağmur gibi yağmaya devam ediyor. Hepsini tek tek değerlendirip sisteme alıyoruz.

– Ne yapıyor bu kişiler?

Her şey! Sosyal medya yönetiminden, sandık eğitimine, hukuki süreçlerden lojistik konularına kadar aklınıza ne geliyorsa… Okul ve sandık görevlilerimiz şu anda isim isim çalışılıyor. Bunu özellikle önemsiyoruz, her birinin partili ve seçim konusunda yüksek deneyime sahip kişiler olması için uğraşıyoruz.

– DSP İstanbul seçimlerinden çekildi…

DSP kimin lehine çekildi bilemiyorum ama DSP seçmeni Ekrem Bey'e oy verecek, bunu söyleyebilirim. Bu nedenle aday çıkarmamış olmaları önemli.

– CHP'nin bağış kampanyası çok konuşulmaya başlandı. 

İlk gün 5 milyon TL gibi bir rakam toplandı. Kampanya bittiğinde şeffaf bir süreç olarak yöneteceğiz.

– Murat Boz belki istemezdi…

Tam tersine, Murat Boz'un kendi onayı ile paylaşıldı o bilgi. Hep de böyle olacak…

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü