Sezai Temelli: 23 Haziran günü sandığa iyi baksınlar, yine HDP çıkacak

HDP, İstanbul seçimlerine ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 'Demokrasi ittifakı açısından bu süreci çok iyi değerlendirmek zorundayız. Ya faşizm ya demokrasi. O yüzden bu 23 Haziran seçimleri bizim açımızdan bir demokrasi referandumudur' diye konuştu.
Sezai Temelli: 23 Haziran günü sandığa iyi baksınlar,  yine HDP çıkacak
2019-05-20 08:47:32   Güncelleme: 2019-05-20 08:47:32    

HDP Milletvekili Leyla Güven’in 193 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Temelli’nin açıklamalarının satır başları şu şekilde:

93 gündür hainin, adaletsizin üzerine yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz. Büyük bir adaletsizlik ve hukuksuzluk var. Hukuksuzluğa, adaletsizliğe yeni halkalar ekleniyor. Tam dört yıldır bunu söylüyoruz. Dört yıldır, 5 Nisan 2015’ten beri bunu söylüyoruz. 'Eğer siz İmralı’ya Sayın Öcalan’a tecrit uygularsanız bu hukuksuzluğa, bu adaletsizliğe her gün yeni bir halka eklenir' diyoruz. Öyle de oldu. Her gün adaletsizliğe adaletsizlik, hukuksuzluğa hukuksuzluk eklendi. İnsan haklarına dair ne varsa, basın özgürlüğüne dair ne varsa tükendi. Bir tükeniş öyküsü izledik. Bir ülkenin felakete sürüklenişini izledik. Ülke bugün artık kriz ortamında değil, artık bir felakete sürükleniyor. Tüm ülke tecrit altındadır. Şimdi bu tecridi kırma zamanıdır. Kararlı mücadelemizle, vazgeçmeyen irademizle tecride son vereceğiz.

MAZBATALARI GASP ETTİLER

Bu tekçi anlayış ülkeyi içinden çıkılmaz bir yere sürükledi. Bu OHAL’ci anlayışa, OHAL’ci düzene son vermek için, kayyım zihniyetini yok etmek için buluşmalıyız. Bu zihniyet kayyımcıdır, KHK ile bu ülkeyi yönetme peşindedir. KHK ile ihraç edildi diye seçilmiş belediye başkanlarımızın mazbatalarını gasp ettiler. Bu kayyım zihniyeti neler yaptığını kayyım coğrafyasında çok net gördük.

23 HAZİRAN’DA BİR KEZ DAHA YENECEĞİZ

Aynı zihniyeti devam ettirmeye çalışıyorlar. O denli çalıp çırptılar ki, biliyorsunuz bunlar halıyı da götürdüler. Yetmemiş, bugün Kars Belediyesi’ne haciz gelmiş, şimdi de koltukları götürüyorlar. Doymuyorlar, çalmaya çırpmaya doymuyorlar. Öyle bir iştah var ki bunu da tatmin etmek mümkün değil. O yüzden bunlardan kurtulma zamanıdır. Tıpkı 31 Mart’ta yaptığımız gibi şimdi stratejimizi daha kararlı bir şekilde hayata geçirmeliyiz. Demokrasi ittifakında buluşmalıyız. Demokrasi ittifakı herkese çağrımızdır. Yenilen pehlivan güreşe doymaz biliyorsunuz. Bunlar buna da doymuyorlar, o yüzden 23 Haziran’da bir kez daha yeneceğiz.

YA FAŞİZİM YA DEMOKRASİ

İstanbul seçimleri önemlidir, İstanbul seçimleri kritiktir, böyle demiştik ve yine tekrar ediyoruz. Demokrasi ittifakı açısından bu süreci çok iyi değerlendirmek zorundayız. Ya faşizm ya demokrasi. O yüzden bu 23 Haziran seçimleri bizim açımızdan bir demokrasi referandumudur. Bu anlayışla örgütlenmeliyiz. Bu anlayışla çalışmalıyız. Demokrasiden yana olan tercihimizi bir kez daha yükseltmeliyiz.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü