Karamollaoğlu: İşsizlik nedeniyle kendini yakan genç bugün ülkemizin bir fotoğrafıdır

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Geçen pazartesi günü işsizlik nedeniyle bunalıma giren ve iş başvurusunu reddeden belediyenin önünde kendini yakan genç hakkında konuşan Karamollaoğlu, 'İşsizlik nedeniyle kendini yakan genç bugün ülkemizin bir fotoğrafıdır. Her 4 gençten 1 tanesinin işsiz olduğu bir ülkede gençlerimiz gelecek kaygısı yaşamaktadır' dedi.
Karamollaoğlu: İşsizlik nedeniyle kendini yakan genç bugün ülkemizin bir fotoğrafıdır
2019-05-23 00:18:14   Güncelleme: 2022-03-20 17:26:10    

23 Haziran seçimlerine yönelik de konuşan Temel Karamollaoğlu, 'Türkiye'de bir bütün olmanın, birlik ve beraberlik ruhunun tesis edilmesinin elzem olduğu hususlardan birisi İstanbul seçimleridir' dedi.

Samsun'daki 19 Mayıs kutlamalarında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile bir araya gelen Karamollaoğlu, 'Türkiye'nin kutuplaşma ve kamplaşma atmosferinden çıkması için bu buluşmayı son derece önemli görüyoruz' dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'Bugün Ramazan ayının 17. Gününün içinde bulunmaktayız. Öncelikle aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin bu mübarek ayını bir kere daha tebrik ediyorum. Ramazan ayında olmamızdan dolayı iftar sofraları da ülkemizin gündemlerinden birisi siyasetçilerimizin her biri ayrı ayrı milletimizin iftar sofralarına oturuyor

'Elbette yöneticiler ile milletin buluşması aynı sofraya oturması güzel bir uygulama fakat yönetenlerin asıl vazifesi milletin iftar sofrasına koyacağı aşın temin edilmesini sağlamaktır. Hayat pahalılığını azaltmaktır. İftar sofrasına bereket ve bolluk getirmektir.

'Eyüp Dal Türkiye'nin gerçeğidir'

'Ülkemizin ekonomik tablosu ortada, bu konuda hafta içi içimizi yakan bir olay vuku buldu. Uzun süredir işsiz olan Gaziantepli Eyüp Dal isimli vatandaşımız son olarak iş başvurusu yaptığı belediyeden de olumsuz cevap alınca bunalıma girerek kendisini yaktı ve Pazartesi günü hayatını kaybetti.

'Eyüp Dal'ın yaşadığı durum bugün ülkemizin bir fotoğrafıdır. Her 4 gençten 1 tanesinin işsiz olduğu bir ülkede gençlerimiz gelecek kaygısı yaşamaktadır. Milyonlarca gencimiz hem ülkelerinden hem de gelecekten ümit kesmiş durumdadırlar.

'Bu durumu düzeltebilmenin yolu açık ve ne bir şekilde ortadadır:

  • Adil bir yönetim
  • İsraf ve yolsuzluğun olmadığı bir düzen
  • Üreten güçlü bir ekonomi

'Eyüp Dal ile alakalı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor, bir daha böyle olayların olmadığı bir Türkiye temenni ediyorum.

'Güçlü ekonomi, birlik ve beraberlikle sağlanır'

'Bugün Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılar ortadadır, ekonomimiz her geçen gün daralmaktadır. Rakamlar ortada, çarşı Pazar ve mutfağın hali önümüzdedir. İçinde bulunduğumuz bu girdaptan çıkmanın en temel yolu ekonomiyi güçlendirmektir.

'Ekonominin güçlenmesinin en temel yolu ise birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Kutuplaşmanın, ayrışmanın olduğu bir ülkede ne kardeşlik tesis edilebilir ne de ekonomi güçlenebilir.'

'19 Mayıs fotoğrafı fiiliyata geçmelidir'

'Uzun süredir gerek iktidara gerekse Sn Cumhurbaşkanına Türkiye'deki kutuplaşmayı azaltmalarını tavsiye ettik. Bunun yanı sıra bütün muhalefeti bir araya getirmelerini ve bir masa etrafında toplamaları çağrısında bulunduk. Geçtiğimiz hafta 19 Mayıs Kutlamalarında Samsun'da bunun ilk adımı atıldı. Türkiye'nin kutuplaşma ve kamplaşma atmosferinden çıkması için bu buluşmayı son derece önemli görüyoruz. Çünkü 19 Mayıs 1919'un tarihi önemi bize çok ciddi dersler vermektedir.

'Bundan 100 yıl önce ülkemizin zor günlerinde ayrıştırmaya yer verilmeden millet olarak bütün olmayı başardık. Umarız ki 19 Mayıs 1919'un temsil ettiği mana bundan sonra daha iyi anlaşılır. Ülkenin yarısı farklı kanaatlere sahip oldukları için hain, zillet vs gibi ithamlara maruz kalmaz. Ülkemizde kutuplaşmanın yerini kucaklaşma alır.'

'İstanbul seçimleri bir imtihandır'

'Türkiye'de bir bütün olmanın, birlik ve beraberlik ruhunun tesis edilmesinin elzem olduğu hususlardan birisi İstanbul seçimleridir. İnşallah bu seçimler bundan öncekilere benzemez. Gerginliğin, kutuplaşmanın ve yalanın olduğu bir seçim sürecine dönmez. 19 Mayıs'ta ortaya çıkan bu ruh devam eder ve huzur ortamında seçimler icra edilir.

'İstanbul seçimleri Türkiye için bir imtihandır. Eğer bu imtihan aşılırsa ülkemizin geleceğine dair umutlar artacaktır. Hukukun üstün olduğu, adaletin tesis edildiği bir Türkiye kurulur.'

Vehaber Menu