Kadın eylemciyi taciz eden polise dava açıldı

Ankara’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) eylemine katılan üniversite öğrencisi Merve Demirel'e cinsel saldırıda bulunan polise kamu davası açıldı.
Kadın eylemciyi taciz eden polise dava açıldı
2019-05-23 19:54:48   Güncelleme: 2019-05-23 19:54:48    

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Bu görüntüyü hatırlarsınız. TAYAD eylemindeki genç kadına emniyet görevlisinin müdahale şekli. Tabii ki peşini bırakmadık ve baromuzun yaptığı şikayet neticesinde cinsel saldırı suçundan kamu davası açıldı' ifadelerini kullandı.
 
NE OLMUŞTU?

Sakarya Caddesi’nden 16 Şubat günü TAYAD tarafından cezaevlerindeki koşulların düzeltilmesi talebi ile düzenlenen eylemde Merve Demirel gözaltına alınırken cinsel saldırıyla karşı karşıya kalmıştı. Olayla ilgili görüntülerin basına yansımasının ardından Emniyet Müdürlüğü’nden Demirel’in gözaltına alınırken direnmesi nedeniyle 'böyle bir görüntü ortaya çıktığı' söylenmişti.

Açıklamada cinsel saldırının görüntülerin gündeme gelmesi içinse, 'bu ve benzeri görüntülerin amacı, emniyet teşkilatını yıpratmak, görev alan personeli teşhir ederek moral ve motivasyonunu bozmak, görev yapmasını engellemeye çalışmak amaçlı' olarak değerlendirilmişti.

Vehaber Menu