Eski erkek arkadaşı tarafından yüzüne asit atılan Berfin Özek: Bu benim yüzüm değil toplumumuzun utancının yüzü

Yeniden arkadaşlık yapma isteğini reddettiği Ozan Çeltik tarafından yüzüne asit atılan Berfin Özek uluslararası haber ajansı EPA'ya konuştu. Kadına yönelik şiddetin yaygınlaştığına vurgu yapan Berfin, 'Ben bunu hak etmiyordum, bu benim yüzüm değil. Bu toplumumuzun utancının yüzü' dedi.
Eski erkek arkadaşı tarafından yüzüne asit atılan Berfin Özek: Bu benim yüzüm değil toplumumuzun utancının yüzü
2019-05-27 15:02:37   Güncelleme: 2019-05-27 15:02:37    

Eski erkek arkadaşının asit saldırısına uğrayan 19 yaşındaki Berfin Özek uluslararası haber ajansı EPA’ya  konuştu. Berfin Özek, psikoloji okumak istediğini ama korkunç saldırı sonrasında okulu bıraktığını söyledi. Dört ay boyunca hastanede tedavi gören Berfin, 'Ben bunu hak etmiyordum, bu benim yüzüm değil. Bu toplumumuzun utancının yüzü' dedi.Cildinin yandığı ve bir gözünün kör olduğu ve diğerinin de görme yetisinin azaldığı açıklanırken genç kadının 1.5 yıl boyunca ameliyat olacağı ve en az 5 operasyon geçireceği belirtildi.

Saldırıdan kısa bir süre sonra İskenderun Kadınları isimli sivil toplum kuruluşu bir kampanya başlattı. Kısa süre sonra olay meclise ulaşırken hükümet, genç kızın tedavi masraflarının karşılanacağını açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı Berfin’in özel hastanedeki tedavisinin karşılanacağını açıklarken genç kadının tedavi sürecinin 1.5 yıl süreceğini duyurmuştu.

Ne olmuştu?

Olay, 15 Ocak’ta 2019’da İskenderun’a bağlı Buluttepe Mahallesi 390 Sokak’ta meydana geldi. Dershaneden çıkıp evine doğru giden Berfin Özek’in yolu iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı Ozan Çeltik tarafından kesildi. Yeniden arkadaş olma isteğini reddedilen Çeltik, Özek’in yüzüne asit benzeri bir sıvı atıp, kaçtı. Yaralanan Berfin Özek, çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, buradaki ilk müdahalesinin ardından da Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Berfin Özek’e asitli saldırıyı gerçekleştiren Ozan Çeltik ise, tutuklandı.