Müdürünün tacizini şikayet eden 19 yaşındaki Nusrat Jahan Rafi çatıya çıkarıldı, yakılarak öldürüldü

6 Nisan günü okulunun çatısında ateşe verilen Nusrat Jahan Rafi'nin ölümü, ülke ülke protestolar yapılmasına neden oluyor. Müdürünün tacizini şikayet eden Rafi'nin katil zanlıları olarak yargılanan 16 kişinin içinde ise okulun müdürü Siraj Ud Doula da bulunuyor.
Müdürünün tacizini şikayet eden 19 yaşındaki Nusrat Jahan Rafi çatıya çıkarıldı, yakılarak öldürüldü
2019-05-31 15:28:50   Güncelleme: 2019-05-31 15:28:50    

Emniyet güçleri, şikayetin ardından okul müdürü Doula'nın, Rafi'den şikayetini geri çekmesini istediği, Rafi'nin reddetmesi üzerine gözaltındayken cinayet emri verdiğini belirtiyor. Polisler, bu cinayetin hazırlıklarını 'askeri bir plana' benzetiyor.

Rafi Mart sonunda Doula hakkında şikayette bulunmuş ve müdür gözaltına alınmıştı. 6 Nisan'da final sınavları için okula gelen Doula'nın zorla binanın çatısına çıkarıldığı ve burka giyen bir grup tarafından yakıldığı belirtiliyor.

Öğretmen bana dokundu: Rafi, ambulansla hastaneye kaldırılırken kardeşinin cep telefonuyla saldırganların kim olduğunu söylemiş ve 'Öğretmen bana dokundu, son nefesime kadar bu suça karşı mücadele edeceğim' demişti.

İdam cezası isteniyor: Cinayetin ardından geçtiğimiz Çarşamba günü 16 zanlıya cinayet suçlaması yöneltildi. Zanlılar arasında medresenin iki öğrencisi ve okulda önemli görevlerde bulunan iktidardaki Avami Birliği'ni iki üyesi yer alıyor. Savcılar tüm zanlılar için idam cezası istiyor.

Siyasi parti üyeleri reddetti: Polis yetkilileri, müdür Doulaf'ın yanı sıra 11 diğer zanlının da mahkemede suçunu itiraf ettiğini, iki siyasi parti üyesininse suçlamaları reddettiğini belirtiyor. Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, cinayetin ardından olaya karışan herkesin hesap vereceğini söylemişti.

Anlatmaya çekiniyorlar: Bangladeş'te yaşayan çok sayıda kız çocuğu ve genç kadın, ailelerinin ya da toplumun baskısından dolayı yaşadıkları cinsel istismarı anlatmaktan çekiniyor. Nusrat Jahan'ı diğerlerinden ayıran da yaşadığı tacizi saklamayıp, bunu anlatmayı tercih etmesi.

İfade vermişti: Zanlıların cinayete intihar süsü vermeye çalıştığı, fakat bedeninin yüzde 80'i yanan Rafi'nin yaşamını yitirmeden önce ifade vermesi nedeniyle olayın açığa çıktığı ifade ediliyor.Ayrıntılı şekilde işlenmiş: Bu şok edici cinayet Bangladeş'te pek çok kişiyi etkiledi. Protestolar sonlanmış olsa da insanlar davayı takip etmeye devam ediyor. Soruşturma, cinayetin tahmin edilenden daha ayrıntılı bir şekilde planlandığını ortaya koyuyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü