50 milyon kişinin bilgileri çalınıp satıldı, 7 kişi tutuklandı

Bir GSM operatörünün sistemine sızarak 50 milyon kişinin bilgilerini ele geçirip satan dolandırıcılık şebekesine sekiz ilde operasyon düzenlendi. Şüphelilerin başkaları adına sahte kimlik, izinsiz GSM hattı çıkarttığı tespit edildi.
50 milyon kişinin bilgileri çalınıp satıldı, 7 kişi tutuklandı
2019-07-12 22:16:25   Güncelleme: 2019-07-12 22:16:25    

Bir GSM operatörünün kurumsal şifresini yasa dışı yollarla ele geçiren bir çetenin, 50 milyon kişinin kimlik ve adres bilgilerini üçüncü şahıslara sattığı ortaya çıktı. Suç örgütüne Ankara, Adana, Antalya, Hatay, Karabük, Denizli, İstanbul, Kırklareli’nde düzenlenen operasyonla 16 kişi gözaltına alındı. Yedi kişi tutuklanırken, dokuz kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin abonelerin T.C. kimlik numarası, nüfus cüzdanı fotokopisi, adres, anne kızlık soyadı, anne-baba isimleri, doğum yeri ve tarihi gibi bilgileriyle sahte kimlik hazırladıkları ve dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Şebekenin kişiler adına izinsiz GSM hattı çıkarttığı, başkalarının adına banka hesapları açarak yasa dışı yollarla elde ettikleri gelirlerin izini bu hesaplar aracılığı ile kaybettirmeye çalıştığı ve kimlik bilgilerini yasa dışı bahis sitelerine sattıkları tespit edildi.

Vehaber Menu