CHP: 15 Temmuz gazi ve şehitleri için toplanan bağışlar nerede?

15 Temmuz Derneği’nden bir yetkili, 'Aile Bakanlığı’ndan biri ile konuştum. Bir vakıf kurulacakmış bu yardımlarla ilgili, bu yardımlar şehit ve gazi ailelerine dağıtılacakmış' dedi. Konunun takipçisi olan ve geçen yıl önerge veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Bir KHK ile söz konusu vakfın kuruluşunun üzerinden neredeyse iki yıl geçmiş olmasına rağmen, henüz vakıf tüzel kişilik kazanmamıştır. Yaratılan rantı kullanmak amacıyla TÜRGEV, TÜGVA, Okçular Vakfı gibi vakıfları çok kısa süre içinde kurmasıyla bilinen bir siyasi geleneğin, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz yararına KHK’yle kurulması gereken bir vakfı bir türlü oluşturamamış olması düşündürücüdür' dedi.
CHP: 15 Temmuz gazi ve şehitleri için toplanan bağışlar nerede?
2019-07-15 07:23:38   Güncelleme: 2019-07-15 07:23:38    
Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, Özel, 'Toplanan para miktarına ilişkin olarak bildiğimiz tek resmi veri, Ocak 2017’de dönemin Aile Bakanı tarafından kampanya kapsamında 309 milyon TL’nin biriktiği yönündedir' dedi. Aile Bakanı’nın bu açıklamasının ardından kampanyanın devam ettiğini söyleyen Özel, sözlerine şöyle devam etti:
 
'Şehitlerimizi kutsal gören bir siyasi parti olarak şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize verilen ve tutulmayan sözlerin bir an önce tutulması gerektiğini bir kere daha söylüyoruz. Bizler, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz adına toplanan bu paraların takipçisi olmayı, şu ana kadar kurulması gereken vakfın bir an önce kurulması sürecini yakından izlediğimizi bir kere daha ifade ediyoruz. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz için toplanan paraların kullanımı başta olmak üzere 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlar, iktidarın hesap verme sorumluluğunun gerekleri ile bağdaşmamakta, şüphe ve tereddütlerimizi artırmaktadır.'
Vehaber Menu