Davutoğlu konuştu, Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin programlarına son verildi

Gazeteci Yavuz Oğhan, Rus haber ajansı Sputnik ve RS FM'deki programlarının bitirildiğini duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Oğhan, kendisine ait YouTube kanalı 'bidebunuizle'de dün eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu konuk etmelerinin ardından Sputnik'in programlarını sonlandırdığını açıkladı.
Davutoğlu konuştu, Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin programlarına son verildi
2019-07-21 13:09:59   Güncelleme: 2019-07-21 13:09:59    

Oğhan ayrıca,  İsmail Saymaz ve Akif Beki ile birlikte yaptığı 'söylemesibizden' programının da artık RS FM’de yayınlanmayacağını açıkladı. Gazetecilerin kendisiyle yapılan söyleşi nedeniyle işten çıkarılmasına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösteren Ahmet Davutoğlu, 'Bu kararın hiçbir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız' yorumunda bulundu. Ayrıca Oğhan’ın ekibinde çalışan iki editörün de işine son verildiği ortaya çıktı.

Davutoğlu söyleşisi kriz çıkardı

Ahmet Davutoğlu ile söyleşi önerisi RS FM'de program yapan Oğhan, Saymaz ve Beki tarafından ilk olarak çalıştıkları bu kuruma götürüldü. RS FM, Davutoğlu ile söyleşiyi yayınlamak istemeyince Yavuz Oğhan programı kendi YouTube kanalından yayınladı.

Sputnik-RS operasyonu, üç gazetecinin Yavuz Oğhan'a ait bidebunuizle adlı Youtube kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AKP'ye rakip bir parti kurma hazırlığında olan eski AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nu dün (18 Temmuz Perşembe) konuk etmelerinin ardından gelişti.

'Türkiye’de hiçbir iyi iş cezasız kalmaz'

Yavuz Oğhan da, Twitter'daki kişisel hesabından paylaştığı mesajda operasyonu, Davutoğlu programıyla ilişkilendirdi. Oğhan, gelişmeyi, 'Türkiye’de hiçbir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde, #bidebunudinle ile @makifbeki ve @ismailsaymaz la yaptığımız #söylemesibizden artık RS FM’de değil' sözleriyle duyurdu.