Rize'de sokakta saldırıya uğrayan kadın: Beni öldürmek istedi, başta serbest bırakıldığında çok şaşırdım

Rize'de sokakta saldırıya maruz kalan Rabia T. yaşadıklarını anlattı. Oturduğu binanın girişinde Besim Güngör tarafından bayılana kadar dövülen Rabia T. 'Önce elleriyle boğazımı sıktı, beni boğuyordu. Beni öldürmek istedi' ifadelerini kullandı. Rabia T. saldırganın tutuklanmadan önce bir defa gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını 'Duyduğumda şok oldum' sözleriyle anlattı.
Rize'de sokakta saldırıya uğrayan kadın: Beni öldürmek istedi, başta serbest bırakıldığında çok şaşırdım
2019-07-29 19:32:54   Güncelleme: 2019-07-29 19:32:54    

Çevrede olan vatandaşların müdahalesiyle saldırgandan kurtulan Rabia T,  3 yıl önce ayrıldıklarını ancak eski sevgilinin peşini bırakmadığını söyledi. Rabia T., 'Ben çok dayanıklı bir kızım. Böyle bir şey beklemiyordum.  Apartmana girdim, kafamı kaldırdım, burun buruna geldik. Önce elleriyle boğazımı sıktı, beni boğuyordu. Beni öldürmek istedi. Ben kendimi dışarı attım. Eğer ben kendimi dışarı atmasaydım beni boğarak öldürecekti. Kamera görüntülerinde belli oluyor. Beni apartman girişine çekmeye çalışıyor, ben dışarı çıkmaya çalışıyorum. Bana muşta ile vurdu. İlk darbelerle şok geçirdim ve bayıldım' dedi.

Güngör ile 3 yıldır görüşmediklerini söyleyen Rabia T. 'Ama o ısrarla benimle arkadaş olmak istiyordu. Saplantı haline geldi. Ben kaçmaya çalıştıkça o üzerime geldi. Ben telefonla ve sosyal medyada engelledikçe o bir yolunu bulup bana ulaşmaya çalıştı. Uyuşturucu madde kullandığını duymuştum. Bunu duyunca ben ondan ayrılmak istedim. Beni tehdit ediyordu. Ben de onu engelledim ve hiçbir şekilde görüşmüyordum. Beni sürekli takip ediyordu. Onun için saplantı haline gelmiştim. Evin altına nasıl geldi anlamış değilim. Buluşurken kalabalık ortamları seçerdim. Çünkü onu tanıyordum. Bana zarar verebileceğinden endişe ederdim' diye konuştu.

'Cezasını çeksin' 

Saldırganın yeniden gözaltına alınmadan önce serbest kaldığını duyunca ikinci bir şok yaşadığını ifade eden Rabia T. 'Serbest kalmasına inanamadım. Niye serbest kaldığına dair bir fikrim yok. Bayıldıktan 5-6 saat sonra hastanede kendime geldim. Karakola gittim. O gün nezarethanedeydi. Hakim onu bırakmış. Biz de şok olduk. Sonra itiraz edildi ve tutuklandı. Şikayetçiyim. Cezasını çeksin' diye konuştu.

Fırında çalışan Beyhan Yılmaz adlı kadının o anda fırına girdiği için çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Rabia T., 'Fırında çalışan kadına yönelik suçlamalar yapıldı. O kadının bu işle hiçbir ilgisi yok. Kadın benim geldiğimi görmedi. Telefonu çalınca fırının içine girdi. O da bana çok üzülmüş. Kaç gündür uyuyamıyor. Ben onun rüyalarına giriyormuşum. Onun bir suçu yok' dedi.

Ne olmuştu?

Olay, Tophane Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Rabia T. yaya olarak evine giderken, kendisine yaklaşan Besim Güngör'ün saldırısına uğradı.  Rabia T. aldığı darbeler nedeniyle fenalaştı ve caddedeki iş yerinin önünde olan tabureye oturmaya çalışırken, Besim Güngör darp etmeyi sürdürdü. Çevre sakinlerinin müdahalesiyle R.T., saldırgandan kurtulabildi. Saldırı anı ise çevredeki iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı.

Önce çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Güngör, savcının talebi üzerine yeniden gözaltına alınarak tutuklandı. 

Vehaber Menu