1000 squat nedeniyle hastanelik oldu

Çin'de iki genç kız 3 saatlik 'squat yarışının' ardından hastanelik oldu. Birbirleriyle squat meydan okuması yapan kızlar hareketi binin üzerinde tekrarladıktan sonra böbrek hasarı yaşadılar.
1000 squat nedeniyle hastanelik oldu
2019-08-06 00:17:34   Güncelleme: 2019-08-06 00:17:34    

Metro News'da yer alan habere göre, bünyesi egzersize alışık olmayan 19 yaşındaki Xiao Tang, arkadaşına squat meydan okuması yaptı. İkili, hareketi 3 saat tekrarlamanın üzerine yoruldukları için bıraktı. Meydan okumanın ertesi günü iki arkadaş, ağrılı bacaklar ve kahverengi idrarla uyandı. Yaşananları anlatan Tang, 'Söylemeye utanıyorum. Arkadaşımla internet üzerinden konuşuyorduk. İkimiz de meydan okumayı bırakmak istemedik bu yüzden birbirimizi geçmek için çabaladık. Sabah uyandığımda bir şeyler ters gidiyordu. İlk olarak bacaklarımın ağrısından hareket etmekte güçlük çekiyordum. Sonra da tuvalete gittiğimde idrarımın kahverengi olduğunu fark ettim' dedi. 

Semptomları fark eden Tang, hastaneye gittiğinde iskelet kaslarında hasar meydana geldiğini öğrendi. Aşırı egzersiz sebepli meydana gelen hasarda ölü kas lifleri kana karıştığı için böbrek yetmezliğine gidebilecek sonuçlar çıkabiliyor. Tang, böbrek yetmezliğine varmadan tedavi oldu. 

Tang tedavisinin ardından arkadaşının da aynı sebeple hastaneye kaldırıldığını öğrendi. Konuya ilişkin Live Science dergisine konuşan Doktor Bruce Cohen, squat yapmanın aslında zararlı olmadığını fakat kişinin kendi fiziksel limitini zorlaması durumunda bu tarz hasarların oluşabileceğini söyledi.

Cohen, 'Vücudunuzu iyi tanıyın, aptal olmayın' dedi. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü