Cumhurbaşkanlığı kararıyla Basın İlan Kurumu Müdürü Yakup Karaca görevinden alındı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Basın İlan Kurumu Müdürü Yakup Karaca görevinden alındı. Karaca'nın yerine Rıdvan Duran atandı.
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Basın İlan Kurumu Müdürü Yakup Karaca görevinden alındı
2019-08-16 07:28:23   Güncelleme: 2019-08-16 07:28:23    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atama kararları, Resmi Gazete’de yayınlandı. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca görevden alınarak yerine Rıdvan Duran getirildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne ise Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici atandı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Mehmet Faruk Tekin, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Ferhat Yılmaz, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Salih Kaygusuz, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Ertuğrul Tosunoğlu ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Yusuf Tüfekçi getirildi.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Karabulut da görevden alındı. Karabulut’un yerine Selami Ersen görevlendirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Prof. Dr. Şirin Karadeniz Oran atandı.

Rıdvan Duran kimdir?

Rıdvan Duran, 1972 yılında Sakarya'da doğdu. Orta öğrenimini Sakarya İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra Sakarya Üniversitesi'nde 'Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri' bölümünde master yaptı. Adapazarı Belediyesi'nde 1994 yılında Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı olarak işe başladı. 1996-2004 yılları arasında Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. 2004-2008 Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 2014 yılına kadar Başkanlık Müşavirliği yaptı. 2014 yılında SASKİ Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sakarya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinin ardından Anadolu Ajansı İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevinde bulundu. 2017 Temmuz ayı itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü olarak atanan Duran, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı, Sakaryaspor Kulüp Asbaşkanlığı ve Başkan Vekilliği, Türkiye Karate Federasyon Asbaşkanlığı yapmıştır. Halen Türkiye Wushu-Kungfu Federasyonu Asbaşkanlığı görevi devam etmekte olup, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak Rıdvan Duran atandı.

Vehaber Menu