Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanan Bilmez: Cumhurbaşkanının resmi indirilmiş, yeniden astık

Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı'nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı.
Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanan Bilmez: Cumhurbaşkanının resmi indirilmiş, yeniden astık
2019-08-19 10:47:12   Güncelleme: 2019-08-19 10:47:12    

Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanan Mehmet Emin Bilmez konuya ilişkin yaptığı ilk değerlendirmesinde, 'Kaynaklarımız tamamıyla Van halkının mali müşterek hizmetlerinde sunulacak. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Herkesi kucaklamaya çalışacağız' dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin indirildiğini söyleyen Bilmez, resmi yeniden astıklarını belirtti.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden alındığı, yerlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi'ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.

'Herkesi kucaklamaya çalışacağız'

Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanan Bilmez, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 'İçişleri Bakanlığımızın bugünkü tarihli onayıyla 10 büyükşehir belediye başkanı hakkındaki terör kanunu kapsamındaki adli soruşturma ve kovuşturmalardan dolayı görevden uzaklaştırıldı. Onay bugün kendisine tebliğ edildi. Van Valisi olarak büyükşehir belediye başkanı vekili olarak görevlendirildim. Ben de bugün belediyeye gelerek göreve başlamış bulunmaktayım. Belediyemizin kaynakları, imkânlarını Van halkının hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmayacağız. Çalışanlarımızın aşıyla, ekmeğiyle oynamayacağız. İnşallah zaman zaman basın mensupları ve Van halkıyla çalışmalarımız hakkında bilgilendirme yapacağız.

Kaynaklarımız tamamıyla Van halkına sunulacak, belediye mevzuat çerçevesinde yönetilecek. Herkesi kucaklamaya çalışacağız. Tüm çalışanlarımızla birlikte Van halkına hizmet edeceğiz. Burada hem kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hem de kurucu devlet başkanı Cumhurbaşkanımızın resmi bulunmaktaydı. Gördük ki Cumhurbaşkanının resmi indirilmişti, yeniden astık.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü