Soylu'dan İstanbul, Ankara ve İzmir'e kayyum açıklaması! Teröriste moral de mama da o belediyelerden gidiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınan Mardin, Van ve Diyarbakır'ın belediye başkanları için, 'Seçilmişlik elbette ki değerlidir ancak demokrasi bir truva atı değildir. Seçimler de hukuk mahkemesi değildir. Suçu işleyip seçime girerek yasalar karşısında aklanamazsınız. Sandık ayrıdır, mahkeme ayrıdır' dedi.
Soylu'dan İstanbul, Ankara ve İzmir'e kayyum açıklaması! Teröriste moral de mama da o belediyelerden gidiyor
2019-08-22 11:13:25   Güncelleme: 2019-08-22 11:21:11    

Kaçakçılık İstihbara Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

  • 40 yıldır PKK terörüyle mücadele ediyoruz. Sadece yılbaşından beri 80 bin 570 operasyon yapmışız, 635 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirmişiz.
  • 3 Belediye başkanını görevden aldık. Kanunların verdiği yetkiyi, yine kanunların verdiği sorumluluğu yerine getirmek için kullandık. Yanlış hiçbir şey yapmadık.
  • Seçilmişlikten başka bir şey söylemiyorlar. Seçilmişlik elbette ki değerlidir ancak demokrasi bir truva atı değildir. Seçimler de hukuk mahkemesi değildir. Suçu işleyip seçime girerek yasalar karşısında aklanamazsınız. Sandık ayrıdır, mahkeme ayrıdır.
  • Eğer dağda silahlı mücadeleyi evlatlarımız veriyorsa, sınır ötesinde bu ülkeye saldıranlara karşı can pahasına büyük bir mücadele veriyorsak bunu yapmak zorundaydık. Çünkü o teröriste moral de mama da o belediyelerden gidiyor.
  • Sanal bahsin Türkiye bütçesi 50 milyar dolardır. Bu ocakların yıkılması demektir.
  • İçişleri Bakanı Soylu, yerlerine kayyım atanan Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir başkanlarına ilişkin'Biri de çıkıp 'Benim terörle bağlantım yok, bana iftira attılar' demiyor. Teröristlere moral ve mama o belediyelerden gidiyordu. Seçilmişlik değerlidir ama Truva Atı değildir'.
  • 'Silopi'de 3 şehidimiz var. Ne için mücadele verdiğimizi biliyoruz, yolumuzdan dönecek değiliz. Ne demokrasiyi, hukuku, tarihi anlamışlar. Aklımızı kiraya vermedik, PKK'yı dün tanımış değiliz. Algıyı nasıl yönettiklerini ezbere biliyoruz.

     PKK'nın esrar sevk etmesini engellediğimizde Avrupa kimyasal esrarı devreye sokarak PKK ağını destekliyor. Sanal bahis bizim en güçlü mücadele alanımızdan biri olmalıdır. Sanal bahsin 50 milyar dolar bütçesi var Türkiye'de. Diyarbakır'da bir kadın benim ailemi de ocağımı da burada yaktılar' dedi. Onun üzerinde sanal bahsin oynandığı yer tespit edilip gereği yapıldı.

    Bir yeri kapattığımız zaman başka bir yer açılıyor. Şebekeler, uyuşturucuyu ve kaçak göçü yeni bir gelir alanı olarak görüyor. Devletin tüm kurumlarının koordinasyon içinde çalışması temel sorumluluğumuz.

    Uyuşturucu satıcısına teröristle aynı muamaleyi yapıyoruz demiştik. Hâlâ aynı noktadayız.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü