AKP 18. yılını kutluyor

AKP'nin 18. kuruluş yıl dönümü bugün Ankara’da düzenlenecek etkinliklerle kutlanıyor. Etkinliğe katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın da teşekkür turuna Rize'den başlayacak.
AKP 18. yılını kutluyor
2019-08-23 16:18:02   Güncelleme: 2019-08-23 16:18:02    

Önce AKP Genel Merkezi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek olan Erdoğan, ardından ATO Congersium'da yıldönümü etkinliklerine katılacak.

Kurban Bayramı dolayısıyla 14 Ağustos'ta yapılması planlanan program bugüne ertelenmişti. Etkinliğe partinin kurucu üyeleri, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları ve çok sayıda davetli katılacak.

Yaklaşık bin kişinin katılması beklenen etkinlikte Erdoğan, bir konuşma yapacak. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir de resepsiyon verilecek.

Yine etkinlikte AKP'nin kuruluşundan bu yana geçen sürede yapılanlar ve yaşananlar bir sinevizyonla anlatılacak. AKP'nin 18. yaşına özel bestelenen şarkı da ilk kez katılımcıların beğenisine sunulacak.

Davutoğlu, Babacan ve Gül davet edilmedi

AKP'nin ilk başbakanı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile partinin kurulduğu günden itibaren ayrılıncaya kadar tüm kabinelerde olan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan törene davet edilmedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, konu hakkında, 'Yeni parti oluşumuna destek veren önceki dönem milletvekilleri davet edilmeyecekler. Aile içinde bir kutlama yapıyoruz. Kendilerini aileden görmeyenleri davet etmemiz beklenemez' ifadesini kullandı.

Vehaber Menu