İran'da maça gittiği için hapis cezası alan kadın kendini yakarak intihar etti

Kadınların maça gitmesinin yasak olduğu İran'da, erkek kılığına girerek taraftarı olduğu takımın maçına giden Seher Hüdayeri, hapis cezası alacağından emin olduğu için geçen hafta kendini ateşe verdi. Hüdayeri, dün hayatını kaybetti.
İran'da maça gittiği için hapis cezası alan kadın kendini yakarak intihar etti
2019-09-10 23:09:25   Güncelleme: 2019-09-10 23:09:25    

Seher Hüdayeri 29 yaşında bir futbol taraftarıydı. İnsan Hakları İzleme Komitesi’ne göre ‘yasada yazılı olmasa da’ kadınların maça gitmesinin yasak olduğu ülkesinde taraftarı olduğu İstiklal Tahran’ın maçına erkek kılığında gitti. Yargılandı ve hapis cezası alacağından emin olduğu için geçen hafta kendini ateşe verdi. Hüdayeri, dün yaşam mücadelesini kaybetti.

Mart ayında başkent Tahran’daki Azadi Stadyumu’nda, İstiklal Tahran’ın El Ayn takımıyla oynadığı maça gittiği için tutuklanan Hüdayeri, üç gün sonra kefaletle, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İddianamede altı ay ila iki yıl hapis cezası istendi.

MAHKEME AİLEVİ MAZERETLE İLGİLENDİ, CEZAYI KONUŞMALARDA DUYDU

İranlıların tuttuğu takımın renklerinden dolayı ‘mavi kız’ diye de adından bahsettiği genç kadın, geçen haftaki karar duruşmasına gidince hakimin ailevi mazereti nedeniyle ertelendiğini öğrendi. Ancak, mahkeme salonundan ayrılırken kulak misafiri olduğu konuşmalardan hapis cezasına çarptırılmasının kesin olduğunu anladı.

Bunu duyunca yıkılan Hüdayeri, adliyenin önünde kendini ateşe verdi ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Dün, bir haftadır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü