Atilla Taş'tan 'Susamam'dan çekilen Defkhan'a: Bak ben Çökelek diye şarkı yaptım, hâlâ arkasındayım

Şarkıcı Atilla Taş, sözleriyle büyük yankı uyandıran, 17 sanatçının bir araya gelerek yaptığı 'Susamam' adlı şarkıda 'Gurbet' bölümü seslendiren rapçi Defkhan'ın projenin 'siyasi ivme kazanması' sebebiyle çekilme kararını eleştirdi. Kendi 'Çökelek' adlı şarkısını örnek göstererek, 'Bak ben hâlâ arkasındayım' diyen Taş, 'Şeref ve haysiyet her korkudan üstündür. Yattığım kadarın fazlasını yatsam, gene de susmam!' dedi.
Atilla Taş'tan 'Susamam'dan çekilen Defkhan'a: Bak ben Çökelek diye şarkı yaptım, hâlâ arkasındayım
2019-09-19 07:48:03   Güncelleme: 2019-09-19 07:48:03    

Atilla Taş, 'FETÖ'nün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan yargılandığı davada tutuklanarak, 14 ay cezaevinde kalmıştı. Şarkıcı, 9 Kasım 2018'de tahliye edilmişi ancak hemen akabinde yeniden tutuklanmıştı. Ardından Anayasa Mahkemesi (AYM), Taş ile ilgili hak ihlali kararı vermişti.

Şanışer mahlaslı rapçi Sarp Palaur ile birlikte 17 sanatçısının seslendirdiği 'Susamam' isimli şarkıya suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıkmıştı. Ardından projeden çekildiğini Twitter üzerinden bir mesaj paylaşarak açıklayan Defkhan şunları söylemişti:

'Selam dostlar, Susamam adlı parçanın kazandığı siyasi ivme sebebi ile parçadan ve projeden ayrıldığımı belirtmek istiyorum. Açıklamayı bu denli geç yapmamın sebebi, olayı şahsi şova çevirmek istemediğim ve size karşı beslediğim derin saygı ve sevgimdendir'.

Vehaber Menu