SMS yasaklandı!

Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) hükümeti, GSM operatörlerine, SMS servislerini durdurmaları talimatını verdi.
SMS yasaklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Hükümet, Collectif Centrafrique Dbout (CCD) adlı organizasyonun başkent Bangui’de iç çatışma yaşanacağı uyarısında bulunarak halkı “sivil itaatsizliğe” çağıran mesajı üzerine harekete geçti.

CCD, hafta sonundan beri gönderdiği SMS’lerde, Hristiyanlarla Müslümanlar arasında yeni çatışmalar başlayacağını yazarak, insanlara evlerinde oturmaları uyarısında bulundu.

İletişim Bakanı Abdallah Assan Kadre, 'Başbakanın talimatıyla ülkede güvenliği yeniden sağlamak amacıyla tüm cep telefonu kullanıcılarına SMS kullanım hizmetleri askıya alınmıştır.” dedi.

Orta Afrika’da geçtiğimiz yıl Seleka grubunun darbe ile başa geçmesi ile başlayan çatışmalarda 2 binden fazla insan hayatını kaybetti. Hristiyan Anti-Balaka çetelerinin hedefi haline gelen Müslümanların neredeyse tamamı ya ülkeyi terk etti ya da kamplara sığındı. Seleka’nın 10 ay önce idareyi bırakmasına rağmen ülkede yaklaşık 4,5 milyon insan göç etmek zorunda kaldı.

OAC’de çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka koalisyonunun lideri Michel Djotodia’nın Hıristiyan Cumhurbaşkanı Francois Bozize'yi devirmesiyle patlak veren çatışmalar daha uzun süre devam edecek gibi. Djotodia’nın ülkeyi terk etmesiyle Catherine Samba-Panza’nın geçici hükümetin başkanı olduğu ülkede, 8 bin Afrika Birliği Barışgücü ve bin 600 Fransız askeri bulunuyor.

OAC’de Fransız ve körfez ülkelerinin yatırımları olan GSM operatörleri hükümetten ikinci bir talimat gelene kadar yasağa uymak zorundu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü