‘Mahrem imam’ denilen kişi telefon tacizcisi çıktı; altı aydır tutuklu olan albay beraat etti

FETÖ’nün mahrem imamlarına yönelik yürütülen ankesör soruşturması kapsamında 6 ay tutuklu kalan ve örgüt bağlantısı tespit edilmeyen denizci Albay Mustafa Ünlüer, kendisini ankesörlü telefonlardan arayan kişinin mahrem imam değil sivil memur L. B. olduğunun anlaşılması üzerine beraat etti.
‘Mahrem imam’ denilen kişi telefon tacizcisi çıktı; altı aydır tutuklu olan albay beraat etti
2019-09-20 13:00:36   Güncelleme: 2019-09-20 13:00:36    

Mahkemede tanık olarak dinlenen L.B., 'Sanığın telefonu meşgul çaldığı zaman kendisine ulaşabilmek amacıyla peşi sıra birden fazla aradığım da doğrudur' dedi.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Albay Ünlüer’in kullandığı cep telefonun toplam 7 ankesör-ücretli sabit telefonla irtibatı bulunduğu gerekçesiyle hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan Ankara 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

 Ünlüer, savunmasında şunları söyledi:

 '2012 yılında Ankara’ya tayin oldum. Daha öncesinde Karadeniz Ereğli’de çalışırken Lütfiye B. adındaki sivil memurla tanışıklığımız oldu. Bu ankesörlü telefonlar hep onun aramaları. Yani beni cep telefonundan arayarak görüşmek istiyordu. Ben de konuşmak istemiyordum. Cep telefonunu engelliyordum. Engellediğim zaman farklı bir numaradan işte büfe telefonu olur, ankesörlü telefon olur oradan arıyordu. O numarayı da engelliyordum. Bu sefer yandaki ankesöre geçiyordu, oradan arıyordu. Yani konuşması bitmiyordu. 7 farklı ankesörden beni 46 kez aradı'

Vehaber Menu