LCV ne demek?

LCV, biliyorsunuz, davete katılıp katılmayacağınızla ilgili bilgi vermenizin istendiği, Lütfen Cevap Veriniz karşılığı bir kısaltma.
LCV ne demek?
2019-09-21 18:45:19   Güncelleme: 2019-09-21 18:45:19    

Organizasyonlarda

Davetlerde

Davetiyelerde 

LCV Yazar. Lcv ne anlama gelir. Lcv ne demektir. Bazen lcv'nin anlamını bilmeyenlerden sorular duymaktayız.

Lcv Demek      Lütfen Cevap Veriniz  Demektir. 

Bir organizasyon yaparken kimlerin bu organizasyona veya davete katılacağını tesbit etmek için LCV alınır. 

Davete katılmak isteyen kişi lcv yanında yazan telefon numarasını arayarak kaç kişi katılacağını söyler. Bu çalışma ile daveti veren kişi davete gelmeyen kişilerin parasını ödemek zorunda kalmaz. Bu çok önemli bir işlemdir. Eğer size bir davetiye verildiyse ve lcv isteniyorsa lütfen cevap veriniz. Yaptığımız organizasyonlarda bazen 400 kişilik davete 250 kişinin katıldığına şahit oluyoruz. Lcv olmasına rağmen davetliler ayıp olmasın diye katılacağını söyleyip katılmıyorlar bu da davet sahibi için büyük bir hüsran oluyor. Biraz önce verdiğim örnekteki gibi 400 kişilik davete 250 kişi katılınca davet sahibi gelmeyen 150 kişininde ödemesini yapmak zorunda kalıyor. Otellerdeki, saraylardaki menü fiyatları ortalama 150 - 200 TL olarak düşünülürse birde organizasyon maliyetinide 50 - 75 TL eklersek. Kişi başı ortalama 200 - 300 TL'lere kadar çıkabiliyor. 150 Kişinin haber vermeksizin davete gelmemesi davet sahibine boşu boşuna 30.000 TL - 50.000 TL gibi ek maliyet getirmektedrir. Kimse eşinin dostunun davet sahibinin zor durumda kalmasını boşu boşuna para ödemesini istemez. 

 

İSMET BERKAN , HÜRRİYET gazetesindeki köşesinde konuyla ilgili olarak bunları yazdı:

BİRİNCİ dersi geçenlerde Oktay Ekşi de verdi ama ben tekrar edeyim:

Sakarya Valisi’nin 29 Ekim davetiyesinde yazan ‘uzun etek’in irticayla ilgisi yoktur, ‘uzun etek’ demek, kadınların davete gece elbisesiyle gelmesinin beklendiği demektir. Davetiyelere erkekler için yazılan ‘Siyah kravat’ (black tie) ibaresi ise erkeklerin smokin giymesinin beklendiğini belirtir.

İkincisi şu: Sadece Cumhurbaşkanlarının (ve kralların, kraliçelerin elbette) gönderdiği davetiyelerde ‘LCV’ bulunmaz.

LCV, biliyorsunuz, davete katılıp katılmayacağınızla ilgili bilgi vermenizin istendiği, Lütfen Cevap Veriniz karşılığı bir kısaltma.

Cumhurbaşkanı’nın davetiyelerinde LCV bulunmamasının sebebi de şudur: Cumhurbaşkanı sizi çağırdı mı gidersiniz.

Cumhurbaşkanı’nın bir sıfatı da, biliyorsunuz ‘Başkomutan.’

Başkomutan bir davet yapıp sizi Genelkurmay Başkanı olarak çağırdıysa, birincisi o davete icabet etmelisiniz; çünkü bu bir nevi emirdir sizin için. İkincisi aynı saatte siz bir başka davet yapmamalısınız; çünkü zaten başka bir yere gitmeniz gerek.

Anamuhalefet partisinin Cumhurbaşkanı’nın davetine gidip gitmemeyi tartışması, bu konuda grup kararı almamayı da bir alicenaplık olarak göstermesi başlı başına bir ayıpken buna bir de Genelkurmay’ın eklenmesi en hafif deyimiyle nezaketsizlik.

Ne olacak, seneye de asker 29 Ekim’i ayrıca mı kutlayacak?

Vehaber Menu