Avcılar Belediyesi, kedi evlerini kapatıyor

Avcılar Belediyesi, 4 yıl önce kediler için mahallelerdeki parklara yerleştirdiği '3 katlı villa barınakları' kaldırma kararı aldığını açıkladı.
Avcılar Belediyesi, kedi evlerini kapatıyor
2019-09-22 13:55:11   Güncelleme: 2019-09-22 13:55:11    

Kedi ölümlerinin çoğalması üzerine bu kararı aldıklarını bildiren Avcılar Belediyesi, yayımladığı resmi açıklamada 'Avcılar ve çevre ilçelerden kedi evlerimize kontrolsüzce hasta kediler bırakılmıştır. Bırakılan bu minik dostlarımızın hastalıklarını diğer kedilere bulaştırması sonucu son iki yıldır kedi evlerimizde ölümler çoğalmıştır.  Tüm kedi evleri kaldırılarak yerlerine daha küçük barınma evleri ve su mama kapları konulacaktır' ifadesini kullandı. Kedi evlerinin gönüllü bakıcıları ise belediyenin kararına tepki gösterdi. 

10 mahallede 4 senedir hizmet veriyordu

Avcılar Belediyesi, 2015 yılında kış aylarında yağıştan, yaz aylarında sıcaktan ve her türlü dış tehditten etkilenen kediler için 10 mahalleye ahşap malzemeden kedi evi olarak nitelendirilen '3 katlı villa barınaklar' yerleştirdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde muayene edilen, hasta ise tedavi edilen, dişi ise kısırlaştırılan ve aşıları yapılan kedilerin villa barınaklara bırakılmasının ardından, kedi ölümleri görülmeye başlandı. Avcılar Belediyesi tarafından yapılan 'Önemli duyuru! Kamuoyuna dikkatine' başlıklı açıklamada, kedi evlerinin son iki yılda 'Maksadı dışında kullanıldığını' ifade edildi. 

Açıklamanın tamamı şöyle: 

'İlçemiz genelindeki kedi evleri, kedilerin kendilerini  tehlikede hissettiği zaman barınabilecekleri, doğal yaşam alanlarında yiyecek bulamadıklarında her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekleri veteriner hekimin kısırlaştırma ve bakımlarını sağladığı yaşam alanları oluşturmak amacıyla kurulmuştur. Mahallelerimizde bulunan özellikle Ambarlı Meydanı’ndaki en büyük kedi evimiz son iki yıldır maksadının dışında kullanılmıştır. Avcılar ve çevre ilçelerden kedi evlerimize kontrolsüzce hasta kediler bırakılmıştır. Bırakılan bu minik dostlarımızın hastalıklarını diğer kedilere bulaştırması sonucu son iki yıldır kedi evlerimizde ölümler çoğalmıştır. Bu maksatla ilçe genelindeki tüm kedi evleri kaldırılarak yerlerine daha küçük barınma evleri ve su mama kapları konulacaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, kedileri yukarıda bahsedilen durumlar vuku bulduğunda kedi evlerine terk etmek yerine rehabilitasyon merkezine teslim etmeleridir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

'Kararın hemen uygulanmasına şaşırdım'

Ambarlı Meydanı'nda yer alan kedi evleri ve demir kafesler geçen hafta zabıta gözetiminde görevlendirilen ekip tarafından kesilerek götürüldü. Kedi evlerinin gönüllü bakıcılarından Mustafa Hayta, belediyenin aldığı kararı hemen uygulamasına şaşırdığını ifade etti. Hayta, 'Bu minik yavrular soğuk kış günü nerede barınacak. Evsiz kalan kediler arasında kısırlaştırılmayanlar ve gebe olanlar da var' dedi.

Merkez Mahallesi'ndeki Öğretmen Hakkı Doğan Parkı'nın bir köşesindeki kedi evinin ilk günden bu yana gönüllü bakıcısı Yıldız Urhan da gününün büyük bölümünü geçirdiği masum hayvanların kış mevsimi öncesi açıkta bırakılması kararına şaşırdığını söyledi. (DHA)

Vehaber Menu