CHP'li Özkoç: Mısır’da demokrasi yok' diyorsun sanki kendi ülkende var

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Suriye'ye yapılan sınır ötesi harekât gündemi ile toplanan olağanüstü MYK toplantısı sona erdi.
CHP'li Özkoç: Mısır’da demokrasi yok' diyorsun sanki kendi ülkende var
2019-10-10 15:35:30   Güncelleme: 2022-03-23 00:37:56    
Toplantının sonunda açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 'TBMM neden harekâtın bilgilendirilmenin dışında tutuldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP'li il başkanlarına bilgi veriyor. Böyle bir ciddiyetsizlik görülmemiştir.' dedi. 
 
Özkoç'un açıklamalarından başlıklar şöyle:
 
'Suriye'nin birliği, beraberliği için attığımız adıma laf ediyorlar' diyor. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğü koru diyoruz. Sınırında askeri harekât yapılırken 'Fetih için gidiyorum' denilir mi? Avrupa'yı kapılarını açtığın mazlum insanlarla tehdit ediyorsun.  Senin oradaki var oluşunu meşru gören başka bir ülke var mı?
 
'Mısır’da demokrasi yok' diyorsun sanki kendi ülkende var. Harekât, AK Parti yöneticileri tarafından koordine ediliyor. Harekâta ilişkin AKP il başkanlarına bilgi verildi. 

Suriye’nin meşru devleti ile derhal iletişime geçin. Orta Doğu’nun sorunlarını onlarla çözün. Bir ABD tokatı bir Rusya tokatı yiyerek dış politikayı belirleyemezsiniz.

PYD'yi terör örgütü ilan eden sadece sen ve Suriye. Sen PYD'yi ABD ile konuşuyorsun. Tezkere bize geldiğinde 'Evet' dedik. Gözlem noktalarında Türk askeri var. Türk askerinin siyasetle alakası yok. dİğer örgütler Mehmetçiğe saldırı halindeyken Meclis'e tezkereyi sunuyorsun. Bu tezkereyi Mehmetçiği korumak için 'evet' denilen bir tezkeredir. Umut ediyorum ki Türkiye bu harekâtta, kahraman Mehmetçiğimizin burnu kanamadan, Türkiye'nin itibarına yakışır bir şekilde, Mehmetçiğimizin de güvenliğinin alındığı şekilde bu harekât tamamlanır. 

Emperyal güçlerin yaptırımlarına karşı CHP ‘hayır’ diyor. CHP tarafından kabul edilebilir değildir. CHP komşusunun da toprak bütünlüğüne saygı duyan siyaset izlemesini devam etmektedir.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını dinledim. Hangi birlik ve beraberliğinden bahsediyor? Türkiye Cumhuriyeti başka yerde harekâtta. Askerimiz orada canıyla, Tayyip Erdoğan iktidarı ile uğraşıyor. Bu hezeyan içinde olduğunun itirafıdır. Tayyip Erdoğan herkese rağmen kendisinin iktidarda kalması tek isteği'

 

Ne olmuştu? 
 
Sınırın öte yanından gelen patlama görüntüleriyle ilk kez haberdar olunan Türkiye’nin Suriye’deki 3. kapsamlı askeri operasyonu olan ‘Barış Pınarı Harekâtı, dün (9 Ekim 2019) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye saati ile 16:10’da Twitter’dan yaptığı açıklamayla resmen başladı. Milli Savunma Bakanlığı ise sonradan yaptığı açıklamada, harekâtın başlama saatini 16:00 olarak kaydetti.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayarak harekâtla ilgili bilgi verdiğini söylemiş, Türkiye'nin ‘süratle’ Suriye yönetimiyle iletişime geçmesi gerektiğini ifade etmişti. Kılıçdaroğlu, 'İki ülke arasındaki ilişkinin düzelmesi, Suriye’nin terörden arındırılması açısından çok önemli' ifadelerini kullanmıştı.