Suriye'den yapılan saldırılarda 1'i bebek, 4'ü çocuk 8 kişi yaşamını yitirdi

Suriye'den atılan havan mermileri nedeniyle Şanlıurfa'da 1'i bebek, 2'si çocuk 4 kişi yaşamını yitirdi. Mardin Nusaybin'de de en az 2'si çocuk 4 kişi atılan havan mermileri nedeniyle yaşamını yitirdi. 40'ın üzerinde kişi de yaralandı.
Suriye'den yapılan saldırılarda 1'i bebek, 4'ü çocuk 8 kişi yaşamını yitirdi
2019-10-11 07:17:49   Güncelleme: 2019-10-11 07:17:49    

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada '09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar, Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş ve sokakta oynadığı sırada göğsüne isabet eden şarapnelle yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 11 yaşındaki Elif Terim adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır' denildi.

Valilik'ten daha sonra yapılan açıklamada yaralılardan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen 11 yaşındaki Mazlum Güneş'in de yaşamını yitirdiği belirtildi.

NUSAYBİN'DE ANNE İLE 2 KIZI YAŞAMINI YİTİRDİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 3 farklı noktaya SDG kontrolündeki bölgelerden atılan havan topu düştü. Yerel kaynaklara göre, Nusaybin'de 4 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı.

Nusaybin'de TOKİ alanına düşen havan mermisi sonucu İdil nüfusuna kayıtlı Fatima Yıldız (47) ile kızları Leyla Yıldız (16) ve Emine Yıldız (12) yaşamını yitirdi.

lan kriz masasında halktan gelecek acil istek ve şikayetlere yanıt verileceği belirtildi.

NUSAYBİN DEVLET HASTANESİ SİVİLLERE KAPATILDI

Nusaybin Devlet Hastanesi bir süre sivillere kapatıldı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre hastane 'saldırı olacak' gerekçesiyle sivillere kapatıldı ve yaralılar başka hastanelere sevk edildi. soL'un edindiği bilgiye göre hastane bir süre sonra yeniden sivillere açıldı.