Resulayn'daki bombardımanda bir gazeteci hayatını kaybetti, 4 gazeteci de yaralandı

Suriye’de Resulayn’dan çıkan bir konvoyu takip eden gazetecilerin bombardıman sonucu yaralandığı, bir gazetecinin de hayatını kaybettiği bildirildi.
Resulayn'daki bombardımanda bir gazeteci hayatını kaybetti, 4 gazeteci de yaralandı
2019-10-14 01:54:04   Güncelleme: 2019-10-14 01:54:04    

Fransız gazeteci Stephanie Perez de söz konusu konvoyda olduğunu belirterek bazı meslektaşlarının öldüğünü yazdı. Perez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Suriye. Ras Al Ain’de Türk güçlerinin ya da müttefiklerinin hedef aldığı sivillerin bulunduğu konvoydaydık. Ekibimiz iyi durumda ama bazı meslektaşlarımız öldü' diye yazdı.

SDG’ye yakın haber ajansı ANHA, kendi muhabiri Seed Ehmed’in saldırıda hayatını kaybettiğini duyururken; Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) da yaptığı açıklamada hayatını kaybeden dokuz kişinin yanı sıra aralarında çocukların da olduğu çok sayıda yaralı olduğunu belirtti.

BBC Türkçe'nin haberine göre de bölgedeki Kürt kaynakları, bombardımanın Türkiye tarafından yapıldığını ve yaralananlar arasında gazeteciler Mehmet Ekinci, Ersin Çaksu, Bircan Yıldız ve Rojbin Akçin’in olduğunu aktardı.

Reuters’ın geçtiği görüntülerde bir görgü tanığı, gazetecilerin içinde bulunduğu bir aracın hedef alındığını aktardı. Fransız haber ajansı AFP'nin aktardığına göre İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, konvoya hava saldırısı düzenlendiğini ve 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Vehaber Menu