Boşanmak istediği eşine çantayla vuran kadın tutuklandı

Eşinden şiddet gördüğünü belirten ve boşanmak için 5 yıldır mücadele eden Meryem Karalök, bir duruşmadaeşine çantayla vurduğu gerekçesiyle tutuklandı.
Boşanmak istediği eşine çantayla vuran kadın tutuklandı
2019-10-16 10:23:16   Güncelleme: 2019-10-16 10:23:16    

Evrensel’den Volkan Pekal’ın haberine göre  5 yıldır eşinden boşanamayan ve 'Artık kurtulmak istiyorum' diye isyan etmesiyle gündeme gelen Meryem Karalök, eşinin şikayeti üzerine çağrıldığı karakolda gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. Karalök, Karataş Cezaevi'ne götürüldü.

 

Meryem Karalök hakkında duruşmaların birinde eşine çantayla vurduğu için yaralamadan verilen 150 gün hapis cezasının 3 bin lira para cezasına çevrildiği öğrenildi. Kararda yer alan ifadesinde Karalök’ün eşi, çanta kendisine değdiği için yaralandığını iddia ederken 'Erkeklik gururum incindi' dediği ve mahkemenin verdiği kararda, çantayı silah sayarak ceza verdiği öğrenildi.

Tutuklama kararı sonrası Karalök'ün ailesi para cezasını ödedi. Karalök telefonu ile arkadaşlarına gönderdiği sesli mesajda kendisine tebligat gelmediğini söyledi. Karalök'ün önümüzdeki günlerde serbest bırakılması bekleniyor.

5 YILDIR BOŞANAMIYOR

Eşinin başka bir kadınla yaşamasına ve eşinden şiddet görmesine rağmen bir türlü boşanma kararı alamayan Karalök, 3 bin lira para ceza almasına tepki göstererek para cezasını ödemediği için hakim karşısına çıkarılıyor.

Meryem Karalök 5 yıl önce eşinden boşanmak için dava açmış, 3 yıl önce ret kararı veren Adana 7’nci Aile Mahkemesi, evlilik birliğinin onarılamayacak şekilde sarsıldığını ispatlaması gerektiğini gerekçe göstermişti. 5 yıl önce açtığı davanın istinaf sürecinde eşinin imam nikahı ile başka bir evlilik yaptığını elindeki fotoğraflarla gösteren Karalök, 'Artık kurtulmak istiyorum' şeklindeki isyanı ile gündeme gelmişti. Karalök boşanmak için yeniden dava açmıştı.

Vehaber Menu