Beyaz Saray'daki Türkiye konulu toplantıda kavga çıktı: Pelosi salonu terk etti

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararının ardından Kongre'nin dış politika ve güvenlik alanındaki en üst düzey isimlerini ağırladı.
Beyaz Saray'daki Türkiye konulu toplantıda kavga çıktı: Pelosi salonu terk etti
2019-10-17 05:38:09   Güncelleme: 2019-10-17 05:38:09    

Taraflar arasında ciddi bir tartışma yaşandığı, Trump'ın kendisini eleştiren Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye 'üçüncü sınıf politikacı' dediği ve Pelosi'nin toplantıyı terk ettiği öne sürüldü.

CNBC'de yer alan habere göre, toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Pelosi, Trump'ın, Temsilciler Meclisi'nde kendisinin Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına karşı çıkan tasarıyı onayladığı sırada yapılan toplantıda 'kendini kaybetti.'

ABD Temsilciler Meclisi’nin Demokrat lideri Chuck Schumer yaptığı açıklamada, Bu bir diyalog değildi, çirkin bir münakaşaydı dedi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham ise daha sonra yaptığı açıklamada Trump'ın toplantıda 'ölçülü' ve 'kararlı' konuştuğunu ancak Pelosi'nin 'dinlemeye niyeti olmadığını' öne sürdü. Grisham, Pelosi'nin toplantıyı terk etmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Trump'ın, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasıyla sonuçlanan Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına karşı çıkan tasarıyı onaylamıştı.

Tasarı, 354'e 60 şeklinde ezici bir çoğunlukla kabul edilmişti.

Türkiye'nin operasyonun durması yönünde çağrı yapan tasarı, 'Suriyeli Kürtlerin desteklenmesi gerektiğini' ön görüyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü