Mardin'in Derik ilçesinde 4 mahallede sokağa çıkma yasağı

Mardin’in Derik ilçesinde PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker hayatını kaybetti.
Mardin'in Derik ilçesinde 4 mahallede sokağa çıkma yasağı
2019-10-21 13:59:11   Güncelleme: 2019-10-21 13:59:11    

Açıklamaya göre 'İl Jandara Komutanlığı’nın başlattığı operasyon sırasında çıkan çatışmada' yaralanan uzman çavuş, hastanede hayatını kaybetti. Bir gün önce de Hakkari’de güvenlik güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmada bir er hayatını kaybetmişti.

İçişleri Bakanlığı’ndan Pazartesi sabahı yaptığı açıklamada 'Bugün Diyarbakır, Mardin ve Bitlis'te gerçekleştirilen operasyonda 1'i gri listede olmak üzere toplam 7 terörist etkisiz hale getirildi' ifadeleri kullanıldı.

Sokağa çıkma yasağı

Bir askerin çatışmada hayatını kaybetmesinin ardından, Derik ilçesinde 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'İlimiz Derik ilçesi kırsal alanında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını bularak tahrip etmek maksadıyla operasyonel faaliyet planlanmıştır. Bu kapsamda operasyon icra edilecek bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince 20 Ekim Pazar günü saat 23.00 itibariyle ilimiz Derik ilçesi kırsal alanında bulunan Çataltepe, Adak, Doğancı ve Develi mahalleleri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir' denildi.

Vehaber Menu