Yatakta aklınızdan neler geçiyor?

'Yapılan araştırmalara göre erkeklerin yalnızca onda biri cinsel ilişkiden önce kadının vücudunu çok dikkatli biçimde inceliyor.' İşte Op. Dr. Gökçen Erdoğan'ın yazısı...
Yatakta aklınızdan neler geçiyor?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Romantik bir akşam yemeği ya da baş başa seyredilen film, ateşli bir gecenin başlangıcı olabilir. Ama güzel başlayan bir gece partnerlerin kafasına takılan sorular nedeniyle sekteye uğrayabilir hatta kabusa dönebilir.



Kadınları ele alalım mesela, yatağa girdiklerinde akılları sadece partnerinde mi oluyor dersiniz? Günümüzde bu sorunun cevabı net: Hayır. Özellikle de çalışan, hayatın içinde aktif olarak yer alan kadınlar için… Kadınlar artık o kadar çok meşgul ki, evi, işyerini, çocukları, kısacası bütün her şeyi planlamaları gerekiyor. Öyle ki bazen seksi bile… Bu nedenle sevişirken, bazen yeterince odaklanamayan ve o ana kendini kaptırıp gidecekken, çok alakasız bir şeyi düşünerek konsantrasyon güçlüğü yaşayan kadınlar var. Evet, belki her kadın gün içinde çok yorulmuyor olabilir. Ama yapılması gereken rutin işler ve stres, bir kadının kafasını yeterince meşgul edebiliyor. Her ne kadar erkekler anlamakta zorlansa da, bazen ertesi gün ne giyeceğini bilmemek bile bir kadın için büyük bir sorun teşkil edebilir… Kadınların seks arzusu duymaları için kendilerini rahatlamış ve tüm problemlerden arınmış hissetmeleri gerekiyor. Yoğun stres yaşayan kadınlarda cinsel uyarılma azalabilir. Stres, hem cinsel isteği yöneten hormonları azaltarak, hem de psikolojik etkiyle cinselliğe odaklanmayı güçleştirerek, cinsel tatmini azaltıyor. Muhafazakar bir çevrede, cinselliğin ayıp günah olduğu öğretilerek yetişmiş bir kadın ise ilişki sırasında; “Bu şekilde seks yapmak doğru değil”, “Kendimi rahat bırakırsam benim ahlaksız olduğumu düşünür”, “Cinsel aktiviteyi ben yönetmemeliyim” gibi önyargı içinde olabilir. Bu da ilişkiye odaklanmayı engelleyecektir.



Cinsel ilişki sırasında hem kadın hem erkek için önemli bir diğer nokta ise “hijyen”. Terlediğini, kötü koktuğunu ve partnerinin bundan hoşlanmayacağını düşünmek kadını da erkeği de tedirgin yapıyor. Kötü hijyen cinsel arzuyu söndüren bir neden olarak karşımıza çıkıyor. Kişi sürekli olarak terliyse, kirliyse, kokuyorsa, tıraşsız ve hırpaniyse, sigara kokusu üstüne sinmişse ya da ağzı kokuyorsa kadınlar değil cinselliği düşünmek, partnerinin yanına bile yaklaşmak istemez. Temizliğe önem veren erkekler de, bakımsız kadınlarla birlikte olmaktan hoşlanmıyor. Erkeğin, kadının yeterli kişisel bakım ve temizliğe sahip olmadığını düşünmesi cinsel ilişkiden kaçmasına neden oluyor.



Peki ya erkeklerin cinsel ilişki öncesinde ya da sırasında aklından neler geçiyor? Erkekler eğer ciddi bir sorunları yoksa ilişkiye kadınlardan daha çok odaklanabiliyor. Hemen her şeyden etkilenen, tahrik olabilen erkeğin ilk aklına gelen ise bunun devamının gelip gelmeyeceğidir. Partneri tarafından gelen küçük bir dokunuşun devamını merak eder erkek… Ekonomik sorunların, işin, trafiğin, evin, çocukların yarattığı stres kadınları ama özellikle erkekleri çok fazla etkiliyor. Stres altında olan ve sorunların üstesinden nasıl geleceğini düşünen erkeğin doğal olarak istediği performansı elde etmesi de zorlaşıyor. Erkeğin seks sırasında kafasını meşgul eden bir diğer soru ise partnerini mutlu edip edemeyeceğidir. “Boyut” erkeklerin çoğunun kafasına taktığı bir konu. Cinsel organının boyutunu sorun eden bir erkek yatakta da bunu düşünecektir. Küçük olduğunu düşünüyorsa partnerine mahcup olup onun kınamasıyla karşılaşmaktan; büyük ise de partnerinin ilişkiye girmekten çekinmesinden korkar.



Kadınlar da erkekler de mükemmel vücuda sahip olmayı hayal eder. Kendi vücudundan memnun olmayan bazen bunu tüm hayatını etkileyecek bir sorun olarak görebilir. Öyle ki vücuttaki herhangi bir kusur, soyunduğunda ortaya çıkacağından kimi erkekler kendilerini bu sorunu çözene kadar yataktan uzak tutmaya çalışabilir. Kadınlar da benzer şekilde acaba beni beğenir mi, vücudum hakkında ne düşünür sorularıyla baş etmeye çalışıyor. Oysa yapılan araştırmalara göre erkeklerin yalnızca onda biri cinsel ilişkiden önce kadının vücudunu çok dikkatli biçimde inceliyor.

Kaynak: KADINCA HAYAT Gökçen Erdoğan ile Cinsel Hayat - Habertürk