Kocaeli Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi öğrencilere saldırdı!

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi mezuniyet töreninde Roboski, Lice, Soma ve Gezi Direnişi’nde hayatını kaybedenleri anmak için afiş açmak isteyen öğrencilere, üniversitenin güvenlik görevlileri saldırdı.
Kocaeli Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi öğrencilere saldırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi 2013-2014 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlayan genç iletişimciler mezuniyet sevinci yaşadı. İletişim Fakültesi’nin mezuniyet töreni Umuttepe Yerleşkesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 13’ncü dönem mezunlarını verecek olan İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo-Televizyon ve Sinema, Görsel İletişim Tasarımı ve Reklamcılık Bölümleri’nden toplam 811 öğrenci mezun oldu.

Birgün'den Hümeyra Ortaç'ın haberine göre Kocaeli Üniversitesi Umuttepe yerleşkesinde İletişim Fakültesi mezuniyet töreninde baretleriyle mezuniyet salonuna girmek isteyen öğrenciler engellendi. Kapı girişlerinde öğrenciler, baretlerini güvenlik kulübesine bırakmak zorunda kaldı. Soma’da yaşamını yitiren madenciler için mezuniyet törenine kep değil de, baretleriyle çıkmak isteyen öğrencilere özel güvenlik saldırısı tepki çekti. Öğrencilerin baretleri kapıda yapılan aramalarla toplandı. Güvenlik görevlileri öğrencilerin baretlerini emaneten aldıklarını mezuniyet bitişinde teslim edeceklerini söyledi.İletişim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler baretleri toplanmasına rağmen mezuniyet töreni başladıktan kısa bir süre sonra Lice, Soma ve Roboski'de yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak için pankart açmak istedi. Öğrenciler, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ses kaydında söylediği ‘Paraları sıfırladık babacığım’ sözüne karşılık ‘Dersleri sıfırladık babacığım’ yazılı pankart açarak slogan attı. Bu sıra polis ve özel güvenlik saldırdı. Salonda bulunan sivil güvenlik görevlileri de öğrencilerin pankart açmasını engellemek için sahneye çıkarak öğrencilerin ellerindeki pankartı indirmeye çalıştı. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından güvenlik görevlileri sahneden aşağı düştü. Öğrenciler slogan atmaya devam etti.