Sistani'den silahlanın çağrısı!

Sünni Irak Şam İslam Devleti, Irak'ta 'ilerleyişini' sürdürürken, ülkenin en etkili Şii dini otoritesi Büyük Ayetullah Ali el Sistani, Iraklılara 'teröristlere karşı silahlanmaları' çağrısı yaptı.
Sistani'den silahlanın çağrısı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Temsilcisi Şeyh Abdülmehdi el-Kerbelayi tarafından Kerbela kentinde halka okunan Cuma hutbesinde Sistani, halktan ‘ülkelerini korumalarını’ istedi. Irak’taki Şiilerin dini lideri Sistani hutbesinde şu ifadeleri kullandı: “Tüm Şiilerden ve Ehl-i Beyt takipçilerinden İslam savunucularının zaferi için duaya durma çağrısında bulunuyorum. Eli silah tutabilecek ve teröristlere karşı mücadele edebilecek durumda olanlar, ülkelerini, halklarını ve kutsal mekanlarını korumak ve bu ulvi amaca ulaşmak için gönüllü olmalı ve güvenlik güçlerine katılmalıdır. Kim ki hayatını ülkesi ve ailesini savunmak için feda ederse, o kutsal şehitlik mertebesine ulaşır. Ehl-i beyt düşmanları yine sahnede. Öyle bir zamandayız ki Bedir ve Hayber’in nefreti bir kere daha dirilmiştir. Beni Ümeyye kalıntıları kutsal bölgelerimiz olan Necef ve Kerbela’ya saldırmak istiyor.”

‘Irak’ı tehdit eden tehlikelere karşı ülkeyi korumanın bir görev olduğunu’ vurgulayan Sistani, ‘IŞİD’e karşı cihad emri vermesi’ olarak yorumlanan hutbesinde Irak ordusuna da çağrıda bulundu: “Irak ordusu da cesur olmalıdır. Iraklı siyasiler, silahlı kuvvetlere destek versin ve güçlerini birleştirsinler. İslam’ın zaferi için birlik olun.”