Ankara'da yere atılan fuhuş kartları!

Bir grup vatandaş, Ankara'da yere atılan fuhuş kartları ve cinsel içerikli reklamları TBMM Dilekçe Komisyonu'na şikayet etti.
Ankara'da yere atılan fuhuş kartları!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Çoğunluğunu Genç İHH Ankara ve Genç İmam Hatipliler üyelerinin oluşturduğu kişiler tarafından yapılan başvurularda, şunlar kaydedildi:

'Başkentin çeşitli semtlerinde cadde, sokak ve meydanlarda yerlere atılan, üzerinde müstehcen resimlerin bulunduğu fuhuş reklamı içerikli kartlar ve reklam panolarındaki cinsel içerikli reklamlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak şahsımızı rahatsız etmektedir. Özellikle Ulus, Sıhhiye, Kızılay, Kurtuluş semtlerinde hayat kadını, travesti pazarlayan çevreler tarafından atıldığı tahmin edilmektedir. Fuhuş kartları bir yandan toplumun ahlakını zedelerken bir yandan da aile hayatını bozuyor.

Resmi olarak Ankara Valiliği'ne ve BİMER'e şahsi ve kurumsal başvurularımız sonucunda fuhuş içerikli kart dağıtımı bitmemiş çoğalarak devam etmiştir.

Anayasa'nın 12, 20 ve 41. maddelerine aykırı olarak fuhuş içerikli bu reklamların yere atılan kartlarla yapılmasının önlenmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.