LYS'de felsefe grubu dersleri öğrencileri zorladı!

Coğrafya-2, tarih ve felsefe bölümünden testlerinin yer aldığı LYS-4 (Sosyal Bilimler) dün yapıldı.
LYS'de felsefe grubu dersleri öğrencileri zorladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Üniversiteye girişte ikinci aşama olarak uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ilk oturumu olan LYS-4 (Sosyal Bilimler) ile ilgili Uğur Dershanesi uzmanları, öğrencilerden aldığı bilgiye göre yorum yaptı. Buna göre tarih ve coğrafya-2 testinde müfredat dışı soru sorulmadı. Felsefe’de ise doğrudan bilgi gerektiren, uzun sorular yer aldığı için öğrenciler zorlandı.

HEM UZUN, HEM DE BİLGİYE DAYALI

Felsefe soruları doğrudan bilgi gerektiren ve ayrıntılı sorgulama yaptıran tarzda. Öğrencilerimiz, soruların uzun ve bilgiyi gündelik hayata uyarlayan bir dilde olduğunu söylediler. Psikoloji, doğrudan kavram sorgulayan; sosyoloji yorum gücünü de irdeleyen; mantık ise işlem gerektiren sorulardan oluştu.

TARİH MÜFREDAT DIŞI SORU YOK

Sınav, müfredatla örtüşüyor. İlk Çağ’dan ya da İnkılap Tarihi’nden soru olması müfredat dışı olarak algılanmamalı. Kültür tarihi konusunda bu konular işlendi. Sınavda detay bilgilere yer verildiği anlaşılıyor.

COĞRAFYA KOLAYDI

Öğrencilerin izlenimlerine göre Coğrafya-2 soruları çok da zorlayıcı değil. Sorular ağırlıklı olarak beklendiği gibi 11’inci ve 12’nci sınıf müfredatını kapsıyor. 9 ve 10’uncu sınıf konularından da sorular var. Müfredat dışı soru yok, konu dağılımı dengeli.

Hürriyet
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü