Michael Schumacher ölüme karşı verdiği savaşı kazandı

Efsane rallici, Fransız Alpleri'nde kayarken geçirdiği kaza sonucu komaya girmişti. 6 ay boyunca yaşamla ölüm arasında mücadele eden ünlü pilot verdiği savaşı sonunda kazandı.
Michael Schumacher ölüme karşı verdiği savaşı kazandı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Fransız Alpleri’nde Merivel kayak merkezinde kayarken, düşerek başını kayaya çarpan ve komaya giren ünlü Alman Formula 1 pilotu Michael Schumacher, 6 aya yakın süredir girdiği komadan çıkmayı başardı.

Haberi doğrulayan Schumacher ailesinin sözcüsü Sabine Kehm, komadan çıkan Schumacher’in reanimasyon için CHU Grenoble hastanesinden başka bir hastaneye sevkedildiğini duyurdu. Kehm, 'Schumacher, uzun rehabilitasyon dönemi için başka bir hastaneye sevkedildi. Artık komada değil' dedi.

Fransız Alpleri’nin en ünlü kayak merkezi olan Savoie’daki Merivel kayak tesislerinde 29 Aralık’ta uğradığı ağır kazadan bu yana komada olan 45 yaşındaki Schumacher, düşerken kafasını kayaya çarpınca beyni ciddi hasar görmüştü. 6 aya yakın süredir yaşamla ölüm arasında mücadele eden ünlü pilotun sağlık durumu hakkında çok az haber sızdı. Ailenin sözcüsü Sabine Kehm, kesin bir gelişme olmadan açıklama yapmayacaklarını belirtirken, aylardır süren sessizliğini ilk kez Nisan ayında bozdu ve Schumacher ‘in uyanma belirtileri gösterdiğini’ açıkaldı. Kehm, sonunda bu sabah beklenen açıklamayı yaptı. Schumacher ailesi, resmi bir açıklama yaparak , ünlü pilotu hayata döndüren sağlık ekibine ve O’nu yalnız bırakmayan hayranlarına teşekkür etti.


İsviçre’ye getirildi
İsviçre medyası Schumacher’in Lozan’da CHUV Lausanne Hastanesi’ne sevkedildiğini yazdı. Koma’dan hangi durumda çıktığı sorusuna yanıt arayan Alman Bild gazetesi ise, dokunmalara tepki gösterdiğini ve sesleri duyduğunu yazdı. Bild, ‘Schumi’nin karısı ve çocuklarıyla konuşabildiğini de kaydetti.
Vehaber Menu