Berkin vurulduğu yerde anıldı!

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda 16 Haziran 2013'te başından gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan, vurulduğu yerde düzenlenen törenle anıldı.
Berkin vurulduğu yerde anıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
CNN Türk'ün haberine göre, Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda başından gaz fişeği kapsülü ile vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan için anma töreni düzenlendi. Berkin Elvan'ın vurulduğu sokağa gelen ailesi ve arkadaşları sokak duvarına Elvan'ın resimlerini yerleştirdi. Anne Gülsüm, Baba Sami Elvan ve dayı Sami Elvan'ın yanı sıra mahalle halkı da anmaya katıldı.

'Berkin'i kaybettiğimizde en masum haliyle bir çocuktu'
Baba Sami Elvan yaptığı açıklamada 'Dün yine devlet vahşi yüzünü gösterdi. 15 yaşındaki İbrahim Aras'ı yine katlettiler. Evladımız Berkin tam bir sene önce, bugün yine bu saatlerde ve burada polis tarafından hedef gözetilerek kafasına atılan biber gazı kapsülü ile vuruldu. Kaldırıldığı hastanede 269 gün süren yaşam mücadelesini ne yazık ki kaybetti. Berkin'in vurulduğu günden bu yana geçen 365 gün içinde yaptığımız tüm hukuki girişimlere rağmen ne Berkin'i vuran polis, ne de polise emri veren kişi mahkeme önüne çıkartılmadı. Berkin'i kaybettiğimizde 14 yaşındaydı ve en masum haliyle bir çocuktu' dedi.

'Berkin misket oynayacak yaştaydı'
Berkin'nin misketlerine bile farklı anlamlar yüklenmeye çalışıldığını belirten baba Sami Elvan, 'Çocuklarımızın masumiyeti asla politikacıların kirli söylemlerine alet olmayacak kadar saf ve temizdir. Ülkenin başbakanının acısı taze bir anneyi miting meydanlarında yuhalatması, 14 yaşındaki bir çocuğu terörist gibi göstermeye çalışması, bu ülkede yüzyıllardır kardeş kardeşe yaşayan Anadolu'nun kadim halklarına ve vicdanlı insanlara sürülmüş bir leke olarak kalacaktır. Bir erkek çocuğunun en güzel oyuncaklarından olan misketleri bile farklı anlamlarla açıklamaya çalışan bu zat, kendi sakat zihniyetini ortaya koymuş, toplumun her kesiminden tepkiyle karşılaşmıştır. Evet Berkin'in misketleri vardı. Harçlıklarını biriktirerek aldığı misketler. Çünkü Berkin daha 14'ündeydi ve misket oynayacak, uçurtma uçuracak yaştaydı. Ne yazık ki malum kişi bu bilyeler üzerinden bile kin ve öfkeyi derinleştirecek söylemlerin içine girdi. Oysa biraz çocuk olabilseydi ya da vicdanlı olabilseydi o bilyelerin anlamını anlayabilirdi' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı kendi sözleriyle eleştirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren acılı baba Davos'ta yaşananları örnek göstererek, şunları söyledi:

'Şimdi size hepimizin şahit olduğu başrolünde Başbakan Tayyip Erdoğan bulunduğu iki olay anlatacağız. Tarih 29 Ocak 2009. Yer İsviçre'nin Davos şehri. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir panelde tüm dünyanın gözleri önünde İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in sözünü keserek 'Sayın Peres, benden yaşlısın, sesin çok yüksek çıkıyor. Suçluluk psikolojisinden' dedi. Peres'e İsrail'in çocukları öldürdüğünü, Peres'in doğru bilgi vermediğini. Bu zulmü alkışlayanların da insanlık suçu işlediğini söyledi. Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı'na 'Sayın Peres öldürmeyi siz iyi bilirsiniz' dedi. Tevrat'taki 10 emirden öldürmeyeceksin sözünü hatırlatarak paneli terk etti. Ve tarih 14 Ocak 2014. Yer Gaziantep Ak Parti Mitingi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı 14 yaşındayken polislerin vurduğu, 15 yaşındayken hayatını kaybetmiş Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından bağırarak Berkin'in annesini ve Berkin'i yuhalatıyor. Berkin'in babası olarak sesleniyorum. Ey Tayyip Erdoğan yaşın benden büyük. Sesin çok yüksek çıkıyor. Suçluluk psikolojisinden biliyoruz. 15 yaşındaki çocuğun arkasından yaptığı konuşmayı alkışlayanlar. İnsanlık suçu işlediniz. Başbakan 2009'da İsrail Cumhurbaşkanı'na dediklerinin aynısını 2014 yılında kendisi yaptı. Çünkü Tayyip Erdoğan çocukları öldürmeyi iyi bilir. Roboski'de, Gezi Parkı'nda, Diyarbakır'da, Tunceli'de, İstanbul'da, Ankara'da, Hatay'da, Eskişehir'de çocuklarımızı Tayyip Erdoğan'ın emriyle öldürdüler.'

Yapılan basın açıklamasının ardından Berkin Elvan'ın vurulduğu yere mumlarla adı yazıldı. Mumların çevresine ise karanfiller konuldu. Ayrıca bir masanın üzerine ekmek ve gül bırakıldı. Aile üyeleri tarafından yakılan mumların ardından basın açıklamasına katılanlar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Berkin'in annesi Gülsüm Elvan oğlunun vurulduğu yere karanfiller bıraktı.
Vehaber Menu