Çalık için izin beklenecek!

İstanbul 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya zimmet suçundan 12 yıla kadar hapsi istenen Fethi Çalık ve Deniz Bozkurt katıldı.
Çalık için izin beklenecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Diğer sanık Levent Sadıkoğlu ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, Fethi Çalık ve Celal Levent Sadıkoğlu hakkında 'zimmet’’ suçundan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülen dava dosyasının bu dava dosyası ile birleştirildiği belirtildi. TMSF avukatın birleşen dosya yönünden de suçtan zarar gördüklerini belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

İFADEM ALINMADAN RAPOR DÜZENLENDİ
Fethi Çalık ise dava dosyasına gelen rapor düzenlendiği sırada savunmasının alınmadığını ve raporu düzenleyen müfettişin de terfi ettirildiğini söyledi. TMSF’nin müdahillik talebini kabul eden mahkeme heyeti, Fethi Çalık yönünden dava dosyasında dava şartı olan soruşturma izninin tamamlanmaması sebebiyle soruşturma izni sonuçlanıncaya kadar kovuşturmanın(yargılama) durdurulmasına karar vererek duruşmayı ertledi.

12 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Fethi Çalık’ın suç tarihinde TMSF başkan yardımcısı ve Uzan grubu ortak yönetim kurulu başkanı Deniz Bozkurt’un Uzan grubu ortak yönetimine ait şirketlerin genel müdürü olduğu belirtilmişti. Diğer sanık Levent Sadıkoğlu’nun ise Levent Yatçılık Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı olduğu belirtilmişti. Çalık ve Bozkurt’un suç tarihinde kendi görevleri gereği zilliyedi kendilerine devredilmiş olan ve gözetimi ile yükümlü oldukları TMSF denetimindeki şirketlerin maddi kaynaklarının ihalesiz ve usulüne uygun teklif alınmaksızın yapılan işlemlerle, geçmişe dönük yönetim kurulu ve sözleşmeler düzenlemek, abartılı ve gerçeği yansıtmayan faturalar ile ödemeler yapmak, yapılan ödemelerin gizlenmesine yönelik faturalar düzenlenmesi şeklinde zimmetin açığa çıkmasını önleyici hileli davranışlarda bulundukları iddia edilmişti. Çalık ve Bozkurt’un, diğer sanık Levent Yatçılığın sahibi Celal Levent Sadıkoğlu ile birlikte hareket ederek kamu zararına ve Sadıkoğlu lehine haksız kazanç sağladıkları öne sürülmüştü. Fethi Çalık, Deniz Bozkurt ile ödemenin yapıldığı Levent Yatçılık şirketinin sahibi Celal Levent Sadıkoğlu’nun, ‘’zimmet’’ suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.