Adayımız dünyanın bildiği bir isim olacak!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi adayını açıklayacaklarını belirterek 'Adayımız dünyanın bildiği bir isim olacak' dedi.
Adayımız dünyanın bildiği bir isim olacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP adayının yarın açıklanacağını hatırlatan Arınç, 'Tüm istişareler yürütüldü, bir karar verildi. O kararın ilanı yarın inşallah bu saatlerde bütün dünyanın bildiği bir isim olacaktır' dedi. Selahattin Demirtaş'ın HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasını da değerlendiren Arınç, '3 adaylı bir seçime doğru gideceğimizi düşünüyorum' yorumu yaptı.

'Rehinelerle ilgili gelişme yok'
Arınç, açıklamasında, IŞİD'in Musul'da esir aldığı Türkiyeli yurttaşlarla ilgili bir gelişmenin olmadığını belirterek, 'Şu anda sağlıklarının yerinde olduğunu, ihtiyaçlarının karşılandığını, henüz onların kucaklaşma saatinin gelmediğini söyleyebilirim. Sadece konsolosluk görevlilerimiz değil, 30 civarı şoförümüz de alıkonulmuş durumdalar. Elimizden geleni yapıyoruz. Ümit ediyorum ki Ramazan içinde, yakın bir tarihte yurttaşlarımıza inşallah kavuşacağız' diye konuştu.

'Türkiye'nin çıkarlarına göre hareket ederiz'
Barzani'nin 'Artık Kürt halkı için kendi geleceğini belirleme vakti geldi' sözleriyle İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 'Bağımsız Kürt Devleti'nin kurulmasını destekliyoruz' açıklamalarını değerlendiren Arınç 'Netanyahu'nun ne söylediğini biliyoruz. Evet o bunu söylemiştir, çünkü İsrail açısından çevresindeki ülkelerin ne kadar küçülmüş ne kadar çoğalmış olursa İsrail kendini güvende hissedecektir. Onun böyle söylemiş olması Irak'ta bunun gerçekleşeceği anlamına gelmez. Bize düşen Türkiye'nin çıkarlarına uygun hareket etmektir' ifadelerini kullandı.

'Paket değişebilir'
Arınç, Meclis'e gelen ve 'Çözüm paketi' olarak anılan tasarıya ilişkin, 'Bakanlar Kurulu, bu kanunla bir çerçeve kanun getirerek, kendi üzerine bir görev yükleniyor ve yetki istiyor. Komisyonda ve genel kurulda bazı maddelerin çıkarılması, değiştirilmesi hatta yeni madde eklenmesi mümkündür. Yetki Genel Kurul'dadır' dedi.