Hayvan özgürlükçüsü Walter Bond'un mahkeme konuşması!

13 Ekim günü Walter’a Utah’daki ALF kundaklamaları sebebiyle 87 ay hapis cezası verildi. Bu yeni ceza Colarado’daki cezasına eklenecek. Böylece i ALF Lone Wolf Walter 12 yıl 3 ay hapis yatmış olacak. Şu ana dek 15 aydır hapiste.
Hayvan özgürlükçüsü Walter Bond'un mahkeme konuşması!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Walter dün mahkemede şu konuşmayı yaptı:

Ben Salt Lake City’deki Tandy Deri Fabrikası ve Sandy, Utah’da foie gras adındaki korkunç zulüm ürünlerini satan Tiburon restaurantına düzenlendiğim kundaklama eylemleri nedeniyle buradayım bugün. ABD mahkemeleri bana mümkün olan en maksimum cezayı vermek istiyor ama bunu benim “suçlarım” sebebiyle istemiyor; açık sözlü olmam ve pişmanlık duymamam sebebiyle istiyor. Önsezilerim ansızın pişman oldum diye mahkemenin bana merhamet etmeyeceğini söylüyor. Bu yüzden kendimi kurtarmak adına mahkemeye yalan söylemek yerine, eminim bir çok insan cezalarının kesinleştiği gün pişman oluyordur ama size gerçekten ne sebeple üzgün olduğumu söylememe izin verin.

19 yaşındayken bugün bile hayvanları öldürmeye devam eden 2 mezbahanın inşaatında çalıştığım için üzgünüm. Tandy Deri; inek, tavşan, yılan, domuz ve devekuşu gibi hayvanların ölü ya da henüz ölmemiş bedenlerinden koparılarak alınan derilerini sattığı için üzgünüm.Tandy Deri fabrikasına deri tedarik eden deri tabakhaneleri dünyayı tehlikeli kimyasallarla zehirlediği için üzgünüm. Tiburon restaurantı kaz ve ördekleri zengin insanlar ekmek ve krakerlik börek olarak yiyebilsin diye ciğerleri patlayana dek zorla beslenme yoluyla öldürüp para kazandığı için üzgünüm. Vahşi ve egzotik hayvanların ölü vücutlarından para kazandıkları için üzgünüm. Bugün ve bu çağda insanlara ait mülklere saldırdığı için bir hayvan özgürlükçüsü bir çocuğa ya da kadına saldırıp tecavüz edenlerden daha fazla ceza alıyor, bundan dolayı da üzgünüm.

Kardeşim çok çaresizdi ve borçlarını ödemek için Iowa’dan Colarado’ya uçarak beni ödül parasını elde etmek için ispiyonladı, bu yüzden üzgünüm. Biyolojik olarak böylesi beş para etmez bir insanla akraba olduğum için üzgünüm. Bir ALF eylemcisi olmak için bu kadar uzun süre beklediğim için üzgünüm. Bütün bunlar sebebiyle her zaman bir parça pişmanlık duyacağım. Ama Tiburon ve deri fabrikası söz konusu oldukça, pişman filan değilim.

Yasalar gereğince ticari kuruluşların hayvanların hayat hakkını hiç sayıp çıkarlarını elde etme hakkı bulunuyor. Eskiden de siyahların kölelikte kullanılması aracılığıyla beyaz işyeri sahiplerini el üstünde tutuyordu bu yasalar. Ayrıca kocaların karılarına saldırıp ona bir objeymiş gibi davranması karşısında kocalardan yana tavır koyuyordu. Yasalara karşı çıkıp bu zulümlere meydan okumak için mal ve mülklere zarar verenler de fanatik ya da terörist olarak adlandırılıyordu; ama bu durum toplumun ilerlediğini ve ilerlemeye devam ettiği gerçeğini değiştirmiyordu, değiştirmedi.

İşte bugün ben kötü adamım. Tarihsel bir raslantı meselesi. Kim bilir, belki bir gün hayatın ve dünyanın ölüm ve zulüm ürünlerinden daha önemli olduğunu anlayacak, daha az şiddet barındıran ve daha az gaddar bir toplum olacaktır. Eğer olmayacaksa, hepsinin canı cehenneme! Beni destekleyenlerin veya bana karşı çıkanların benim bir özgürlük savaşçısı ya da elinde bir gaz maskesi bulunan bir deli olduğumu düşünmeleri benim için fark etmiyor. Hayvan Özgürlüğünü savunarak, destekleyerek ve bu uğurda mücadele ederek senelerim geçti. İnsan adaletsizliğinin hayvan kurbanlarını gördüm, binlercesini gördüm kendi gözlerimle ve gördüğüm şey kan, kan ve kandı! O hayvanlara ve kendime elimden geldiği kadar onlar adına mücadele edeceğime yemin ettim. Hiçbir eylemimden pişman değilim, asla pişman olmayacağım !

Özgürlüğümü elimden alabilirsiniz, ama beni teslim alamazsınız.

Walter Bond

A.L.F.

Hayvan Özgürlüğü Çevirileri-Cem Çeboğlu
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü