Bu e-postayı açarsanız yanarsınız!

E-posta yoluyla gelen sipariş sayfaları tehlike saçıyor. Peki bu dönemde internet üzerinden alışveriş yaparken nelere dikkat etmeli?
Bu e-postayı açarsanız yanarsınız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Güvenlik yazılımı firması Trend Micro’nun yaptığı araştırmaya göre online alışverişte en çok satın alınan ürünlerin başında bilgisayar, tüketici elektroniği, oyuncak ve kıyafet geliyor. Kullanıcıların bu ürünlere ilgisinin farkında olan bilgisayar korsanları sahte sipariş siteleri ve kimlik avı saldırıları gibi birçok yöntemle kredi kartı bilgilerimizi çalmaya çalışıyorlar. İnternet üzerinde herhangi bir sorun yaşamadan güvenli bir şekilde sevdiklerine hediye almak isteyen herkesin dikkat etmesi gereken noktalar ise şu şekilde:

E-postalarla gelen sahte sipariş sayfalarına dikkat edin!

Siber suçlular kullanıcılara gönderdikleri e-postalarda özellikle herkesin ilgi gösterdiği ürünler için sahte kampanyalar içeren e-postalar yolluyorlar. Bu e-postalardaki bağlantılara tıklayıp alışverişini oradan yapan kişilerin kredi kartı bilgileri bilgisayar korsanları tarafından çalınıyor.

Ne yapılmalı? Kullanıcılar gelen e postaları güvenlik yazılımıyla taramalı ve eğer şüpheli bir kaynaktan geldiğini düşünüyorsa itibar etmemeli.

İyi fiyata bir ürün almak için arama motorlarını kullanmayın

Web tehditleri arama motorlarında sıkça ilk sıralarda yer alabiliyor. Kötü niyetli kişiler tarafından düzenlenen popüler alışveriş sitelerinin sahte versiyonları, arama motorlarının ilk sonuçları arasında yer alabiliyor. Bu sitelerden alışveriş yapan kişiler ise kredi kartı bilgilerini doğrudan bilgisayar korsanlarına vermiş oluyorlar.

Ne yapılmalı? Güvendiğiniz ve daha önceden alışveriş yaptığınız online alışveriş sitelerinin adreslerini internet tarayıcınıza kendi elinizle yazarak giriş yapın. Bu sayede arama sitelerinden yönlendirilerek değil, kendi yazdığınız doğru site adresiyle erişim sağlayabilirsiniz.

İndirim olasılıkların üzerindeyse inanmayın

Yarı yarıya promosyonlar ve aşırı indirimler görüldüğünde bir kez daha düşünmekte fayda var. Çünkü saldırganlar bu tür mesajları kullanmayı oldukça seviyor.

Ne yapılmalı? İnternet üzerinde karşılaştığınız gerçekçi olmayan indirimler hakkında ilgili marka ile iletişime geçerek böyle bir şeyin gerçekten olup olmadığını araştırın.

Mobil cihazlardan online alışveriş yaparken dikkat edin

Eğer çok fazla çevrimiçi alışveriş yapıyorsanız ve bu alışverişlerinizi mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiriyorsanız, mutlaka güvenilir mecraların uygulamalarını kullanın. Çünkü mobil görünüme sahip web sitelerinin sahtelerini üretmek saldırganlar için çok daha kolayken, kullanıcılar için anlaşılması bir o kadar zor oluyor.

Ne yapılmalı? Mobil tarayıcı üzerinden alışveriş yapmak yerine büyük markalara ve güvenilir uygulama üreticilerine ait online alışveriş uygulamalarını kullanın. Mobil cihazınızı mutlaka kapsamlı bir güvenlik programıyla güvenlik altına alın.

Bir güvenlik çözümü kullanın

Gerçek zamanlı olarak güncellenen bir güvenlik yazılımı, kullanıcıların sahte web sitelerine girmesine engel olacak ve tehditlerden koruyacaktır. Mobil cihazları da koruyan güvenlik yazılımlarının tercih edilmesi kullanıcıların her platformda güvenli bir internet deneyimi yaşamasını sağlayacaktır.
Vehaber Menu