Ömür Gedik tepkiler nedeniyle klibi değiştirdi!

Tokat yöresine ait 'Hey On Beşli' Ağıtını rock tarzında seslendirmesi ve çekilen klibin sosyal medyaya yansıyan görüntüleri nedeniyle eleştirilen sanatçı Ömür Gedik klibinde değişikliğe gitti.
Ömür Gedik tepkiler nedeniyle klibi değiştirdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-03-25 07:18:30    

Cem Yılmaz'dan sonra Ömür Gedik de Tokatlılardan tepki aldı. 'Hey On Beşli' ağıdını rock tarzında seslendiren sanatçı,

klip çekiminden sosyal medyaya yansıyan üstü çıplak dansçılar nedeniyle de eleştirilerin hedefi oldu.

Best FM'de yayınlanan Konuşan Türkiye programında kendisi de Tokatlı olan Haber Müdürü Tufan Yakar'ın sorularını yanıtlayan Gedik samimi açıklamalarda bulundu.

Üstü çıplak dansçıların bu kadar tepki alacağını tahmin etmediğini belirten sanatçı,

'Klibin kurgulanmasında özellikle, bir asker hikâyesi üzerindeki kurguda ve dansçıların klipteki yeri konusunda Tokatlılardan gelen tepkilerin çok etkisi oldu.

Onlara teşekkür ediyorum... İyiki böyle bir tepkiyi önceden görüp, bize ilettiler.

Biz de daha uygun, üzüntülere yol açmayacak bir montaj ve kurguyla klibi yaptık, bence daha da iyi oldu. ' İfadelerini kullandı.

' Hey On Beşli' Ağıtının Hüseyin ve Hediye'nin hikâyesi olduğunu açıklayan Gedik, Hüseyin'in 15 yaşında değil, 18 yaşında askere alındığını ve 1315 doğumlu olduğunu anlattı.

Hüseyin'in savaştan sağ döndüğünü açıklayan Sanatçı, bu ağıdın Tokat'ta dahi oyun havası olarak çalınıp söylendiğini, pekçok tarzda icra edildiğini belirtti.

Sözlere bakıldığında içerdiği sitem ve hüzün nedeniyle rock tarzında yorumladığını söyleyen Ömür Gedik açıklamalarına şöyle devam etti;

'Cem Yılmaz'a da aynı tepki gösterildi. Özellikle filmde Kuva-yi Milliye hareketi sırasında Hey On Beşli' yi söyleyerek savaşa gidiyorlar ve çok iyi biliyoruz ki

Türk Milleti olarak biz savaşa, büyük bir gururla gideriz. Askere giderken davul zurnayla uğurlarız çocuklarımızı.

Askere gitmek Türkler için önemlidir, gurur vericidir ve burada bir gaza gelme, bir enerji yüksekliği mutlaka gerekir.

Ben enerjisi yüksek bir şarkı olsun diye düzenleme aşamasında özellikle konuştum.'

Bir Türk kızı ve Atatürk evladı olarak şehitlerimize saygısızlık yapmak benimle asla yanyana gelmeyecek bir figürdür diyen Gedik,

kimseyi kırmak, incitmek, saygsızlık yapmak gibi bir niyeti olmadığını belirterek, Tokatlılar'ın uyarıları doğrultusunda klibi daha doğru bir noktaya getirdiklerini ifade etti.

' Yasaklarla gitmeyelim, geçmişteki türkülerimizi, değerlerimizi günümüze farklı yorumlarla taşıyanlara da birazcık hoşgörüyle yaklaşalım.' diyen sanatçı

Tokat'a gidip 'Hey On Beşli' yi ağıt biçiminde seslendirmeyi de çok istediğini açıkladı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü