'Diren Türkiye' afişlerine hakaret davası!

Halkın Türkiye Komünist Partisi'nin 'Diren Türkiye' afişlerini Çorlu'da asanlar hakkında dava açıldı.
'Diren Türkiye' afişlerine hakaret davası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Halkın Türkiye Komünist Partisi'nin (HTKP) Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra başlattığı 'Diren Türkiye' kampanyası kapsamında hazırlanan afişleri Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde asanlara 'Cumhurbaşkanı'na görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ilk duruşması yarın Çorlu'da görülecek. 'Diren Türkiye' afişleri hakkında daha önce açılan soruşturmaya ise 'siyasi faaliyet' gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmişti.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET
Cumhuriyet Savcısı Ahmet Murat Derme tarafından hazırlanan iddianamede “ 'Diren Türkiye Halkın Türkiye Komünist Partisi' yazılı ve müştekiyi Hitler'e benzetecek şekildeki bıyıklı afişlerini yapıştırmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na görevinden dolayı hakarette bulundukları anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verildi. Davadaki 3 sanıktan biri olan Birtan Altan ise afişleri asanlar arasında olmamasına rağmen, afişleri verdiği gerekçesiyle davaya dahil edildi.

HEM PARA CEZASI HEM DAVA
Haklarında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla dava açılanlara polis tarafından 'Afiş asma' gerekçesiyle 189 TL idari para cezası kesildi. Kesilen para cezasına rağmen dava açılması ise yasalara aykırı olarak değerlendirildi.

DAHA ÖNCE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ
'Diren Türkiye' afişlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Hitler bıyığıyla yer almasından dolayı, açılan soruşturmaya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yalçın Ezerce tarafından takipsizlik kararı verilmişti. Savcı Ezerce kararının gerekçesinde “Bu afişlerin normal siyasal faaliyetler sırasında kullanılabilecek afişler olduğu ve Cumhurbaşkanı'na hakaret unsuru oluşturabilecek hiçbir beyan bulunmadığını” gösterdi.

İlerihaber
Vehaber Menu