Paul Watson; Charlie Hebdo katliamı aynı zamanda Hayvan Haklarına indirilmiş bir darbedir!

Sea Shepherd derneğinin kurucusu Paul Watson, Charlie Hebdo katliamını yorumladı.
 Paul Watson; Charlie Hebdo katliamı aynı zamanda Hayvan Haklarına indirilmiş bir darbedir!
2013-01-01 02:33:35   Güncelleme: 2020-05-30 04:21:00    

VeHaber/ Ecem Parlayan

Sea Sepherd deniz canlılarını korumak için kurulmuş Washington Abd merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Deniz canlılarını korumak için doğrudan eylem taktikleri uygular. Geminin Kaptan'ı olarak bilinen Paul Watson, Charlie Hebdo katliamı hakkında facebook sayfasından şu açıklamalara yer verdi;

Hayvan hakları hareketi, John (Cabu) Cabut , Stéphane (Carb) Charbonnier, Bernard (Tignous) Verlhac and Georges Wolinski isimli karikatüristlerin öldürülmesiyle dört değerli ve yetenekli aktivistini yitirdi.
Paris’teki Charlie Hebdo dergisine yapılan terörist saldırıda öldürülen 12 kişinin arasındaydılar. 5 diğer kişi ise ağır yaralandı.
Charlie Hebdo daha dün Fransa’daki L214 isimli hayvan hakları organizasyonuna bir karikatürle destek vermişti.
Bu dergi aynı zamanda Fransa’daki yayınlar arasında boğa güreşine, yunusların esaretine ve avcılığa açıkça karşı gelen tek yayındı. Dergide aynı zamanda haftada bir hayvan hakları konulu karikatür yayınlanıyordu.
Bu saldırının bir savunusu olamayacağı gibi Fransa ve Avrupa’da yaşayan Müslümanlar için negatif sonuçlara yol açacağı bellidir. Marie Le Pen’in Milliyetçi Parti’si anti-Islamcı algı büyüdükçe bundan nemalanacaktır. Bu hoşgörüsüz cahil saldırganlar Fransa’daki Müslümanlara korkunç bir kötülük yaptı.
Saldırganlardan biri “Charlie Hebdo’yu öldürdük.” diye slogan attı. Fransızca bilen biri olarak, Charlue Hebdo’yu öldürebileceklerini sanmıyorum. İfade özgürlüğü şimdi daha da güçlenecektir. Özgürlük asla fanatik dini hoşgörüsüzlüğe boyun eğmemelidir.
Charlie Hebdo mizahi bir yayın. İsmi Charles De Gaulle’den geliyor ve Hebdo haftalık demek. Bu dergi pek çok siyasi parti ve tüm dinler hakkında eleştirel çizimler ve yazılar yayınladı. Katolik Kilisesi dergiye pek çok sefer dava açtı.
Onlar cesur, yetenekli ve sevilen insanlardı ve ölümleri sessizce kabul edilmeyecek.”

Çeviri: Damla Ferahi
 

 

Vehaber Menu