ÖSO militanları IŞİD'e katıldı!

Yaklaşık 3 bin Özgür Suriye Ordusu militanının IŞİD'e katıldığı iddia edildi.
ÖSO militanları IŞİD'e katıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


El Alem televizyonu, IŞİD’e biat eden ÖSO militanlarının örgütün Humus ve Kusayr askeri konseylerine bağlı olduğunu ve Suriye ordusunun bu bölgeleri temizlemesinden sonra Kalamun dağlarına kaçmış olduklarını bildirdi.

Yakın Doğu Haber'in haberine göre, Suriye ordusunun operasyonları ve kış şartları sebebiyle bölgedeki yok olma aşamasına gelen silahlı grupların daha güçlü gördükleri gruplara katıldığı bildirilirken yerel kaynaklar, son dönemdeki en önemli gelişmenin 3 bin kadar ÖSO militanının IŞİD’e katılması olduğunu ifade etti.

Suriye’de yayımlanan Savra gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Kasım, el-Alem televizyonuna verdiği demecinde “bu grupların durumu kendilerini destekleyen ülkelerin kutuplaşmalarını yansıtıyor. Bu sebeple de bu grupların ihtilafları veya uzlaşmaları kendilerini destekleyen ülkelerin belli bir hedef konusundaki ihtilaflarını ya da uzlaşmalarını yansıtıyor” dedi.

Ali Kasım, “Suriye ordusu ve halk güçleri; Nusra, IŞİD ya da diğer gruplara karşı operasyonlarını bunların tamamını ortadan kaldırıncaya kadar süreceği için bu grupların hiçbirinin nihai durumu değişmeyecek” diye konuştu.

Suriyeli uzmanlar, Amerikalıların ‘ılımlı muhalifler’ diye tanıtıp silahlandırmak istediği ÖSO militanlarının Kalamun dağlarındaki varlığının sona ermesinin Nusra ile IŞİD arasındaki çatışmaları daha da derinleştireceğini belirtiyor.

Vehaber Menu