Harry'e uyuşturucu verip, öldürdüler!

2 Aralık 1998 tarihinde Puerto Rico Üniversitesi’ndeki Karayip Primat Araştırma Merkezi’nden Florida Üniversitesi’ne 10 makak maymunu gönderildi.
Harry'e uyuşturucu verip, öldürdüler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Bu maymunlardan biri eski adıyla 95-D, ama yeni sahipleri tarafından Harry adı verilen üç yaşında bir maymundu. 11 yıl boyunca Dennis Brooks adındaki sadist dirikesimcinin ellerinde dehşet ve ızdıraplara dayandıktan sonra, Harry, 1 Eylül 2009 tarihinde Florida Üniversitesi’nin zindanlarında öldürüldü. Harry’nin bîtap düşmüş bedeni hemen yakıldı.

Florida Üniversitesi’ndeki bütün mahpuslar gibi Harry’nin veteriner kayıtları da aynı şeyi gösteriyor: Harry’nin kafesinden dehşet içerisinde alındığını, zor kullanarak eli kolu bağlandığını, her seferinde artan dozlarda ketamin ve diğer ilaçlar kullanılarak “etkisiz hale getirildiği”ni ve nihayetinde çaresiz bir hale sokularak bir uyuşturucu müptelası dönüştürüldüğünü… Kız kardeşi Little Girl gibi Harry’nin de gözleri araçlarla zorla açık tutulmuş, elektrodlar göz yuvarlarına bağlanmıştı. Dirikesimci Dennis Brooks ardından Harry’nin küçük vücudunu değişik oranlardaki voltaja maruz bırakacaktı. Harry’nin ayrıca gözlerine sürekli yapay boyalar enjekte ediliyordu, ve elbette bu vahşetlerin etkilerini belgelemek adına düzenli olarak göz taramaları yapılıyordu.

On seneden uzun bir süre bu akla hayale sığmaz dehşet ve ızdıraplar içinde yaşadıktan sonra Harry, Brooks tarafından infaz edildi. Florida Üniversitesi’ndeki bir kaynaktan elde edilen bilgiler cinayeti şöyle açıklıyor:

“… Harry araştırma sona erdiği için öldürüldü. Hayvanların bakımı , barındırılması pahalı, özellikle de maymunlar söz konusuysa. Araştırmanın ileri düzeylere götürülmesi için para yardımı yoktu, bu yüzden Harry’nin elimine edilmesi gerekiyordu. Hayvanları barınaklara vermek istemiyorlar; çünkü gerçeğin ortaya çıkmasından rahatsız oluyorlar. Halkın bu çalışmalar sırasında araştırmacıların neler yaptığını bilmesini istemiyorlar, bir barınak kaynakları konusunda ağzı sıkı olmayabilir.

“Harry hemen hayvan deneyleri tesisinin ceset yakma odasına götürüldü, orada iki üç haftada bir düzenli olarak cesetleri yakılan diğer hayvanlarla beraber yakıldı.”

Çeviri: Cem Çeboğlu
Vehaber Menu