MİT belgeleri Hollanda gündeminde!

MİT tırlarının El Kaide ve IŞİD’e silah taşıdıkları iddiasıyla 19 Ocak’ta durdurulmasına ilişkin internette yayınlanan ve yayın yasağı getirilen belgeler Hollanda gündemine taşındı.
MİT belgeleri Hollanda gündeminde!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    


Hollanda’da muhalefetteki Hristiyan Demokrat Parti (CDA), MİT’e ait tırlarla Türkiye’den Suriye’deki cihatçı örgütlere silah gönderdiğine ilişkin ‘gizli belgelerin‘ kendilerinde de bulunduğunu açıkladı. CDA, bu belgeleri hükümete iletti.

CDA’lı milletvekili Pieter Omtzigt, geçen Kasım ayında ulaştıkları tutanakları, Güvenlik ve Adalet Bakanı Ivo Opstelten ile Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü (NCTV) Dick Schoof’la da paylaştıklarını açıkladı.

'TÜRKİYE'NİN TAVRINI RAHATSIZ EDİCİ BULUYOR MUSUNUZ'

BBC Türkçe'nin haberine göre, CDA Milletvekili Raymond Knops ise hükümeti, Türkiye konusunda ‘deve kuşu politikası izlemekle‘ suçlarken, verdiği soru önergesinde “Suriye’deki terör örgütlerine NATO üyesi Türkiye topraklarından silah ve mühimmat gönderilmesini rahatsız edici buluyor musunuz? Bu konuda önlem alınması gerektiği görüşüne katılıyor musunuz?” diye sordu.

Knops, Türkiye üzerinden Suriye’deki cihatçılara gizli yollardan silah ve mühimmat gönderilirken IŞİD’e yönelik hava operasyonları düzenlenmesini, ‘musluk açıkken yerlerin silinmesi‘ olarak değerlendirdi.

Vehaber Menu